Studio

Vappu Rossi18. elokuuta - 3. lokakuuta

Vappu Rossi (s. 1976) on taitava ja oivaltava piirtäjä, joka usein ulottaa piirtämisen kauas paperista ja kynästä. Taidehallin studionäyttelyyn Rossi on loihtinut mediateoksen sekä suuria hiilipiirustuksia ­– myös suoraan seinälle.

Hiilipiirrossarjassaan Rossi tutkii liikettä ja hurmostilaa, jossa ihminen on lipumassa pois tietoisuudesta johonkin ”tämänpuoleisten” rakenteiden tavoittamattomiin. Pääaiheena teoksissa on ihmisen kuva. Monissa teoksissa läpi kuultaa kuitenkin oksistoa tai lehtiruoteja, hermoverkkoa tai verisuonistoa. Taiteilija rakentaa kuvaa viivamassoin: jäljet kertyvät kudelmaksi, josta hahmot pikku hiljaa saavat muodon. Viivan paino ja olemus vaihtelevat välineen mukaan; hurjasta hiilestä keveään lyijykynään.

Mediataideteos Hyvästi, varjoinen koostuu intervallikamerakuvan ja animaation avulla luodusta videosta, jossa seinälle piirtyy kuva pyörivästä mobilesta helmikuun kalpeassa valossa. Mediataideanimaatio pohtii muutosta ja ajan kulumista kaihoisan huumorin kautta.

Vappu Rossi (1976) on kuvataiteilija, mediataiteilija ja taidegraafikko. Hänen tuotantonsa on piirustuslähtöistä, mutta tekniikaltaan monipuolista: mediataideanimaatioiden lisäksi hän tekee valokaappiteoksia, maalauksia ja kivilitografioita. Hänen työhönsä kuuluvat myös paikkasidonnaiset ja performatiiviset teokset, kuten suuret anamorfiset seinäpiirustukset ja cross-art-liikecroquis-tapahtumat.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen keskustoimikunta ja Elokuvaääniyhtiö Humina.

Katso video Kiitäjän tekemisestä Vimeossa

 

 

Tervetuloa Taidehallin uudistuneelle sivustolle.

Siirtele sisältöikkunoita tarttumalla niiden otsikkopalkkeihin hiirelläsi. Voit palauttaa ikkunat alkuperäiseen järjestykseen sivuston oikeassa ylälaidassa olevasta NÄKYMÄ-valikosta valitsemalla "järjestä ikkunat". Samasta valikosta voit valita katseluun myös perinteisemmän näkymän.

Hello and welcome.

Browser version:
Unfortunately, our pages are not compatible with Internet Explorer browsers below version 7.
For full internet experience without security risks, your browser vendor recommends you to update to the latest version.
Thank you.