Tilaa uutiskirje

news
Patrik Rastenberger
Poesi- och rörelsecroquis

Måndag 15.10. kl. 17.30–19.30
Måndag  29.10. kl. 17.30–19.30
Måndag  12.11. kl. 17.30–19.30
Måndag  3.12 kl. 17.30–19.30

Hur fångar man rörelse med ord? Hur skulle det kännas att skriva korta dikter från en levande modell? Hur överförs den egna kroppens rörelse på papper? Välkommen att ta reda på till Konsthallen. Den traditionella ritkvällen tar ny form när ord formuleras på papper i stället för linjer.

Vi skriver dikter om levande modeller samt den egna kroppens rörelser i workshoppen för poesi och rörelse croquis. Vi bekantar oss med sambandet mellan dikt, blick och rörelse genom uppvärmning och övningar. Workshoppen leds av Veera Koivaara och Suvi Tuominen.

Dansaren Suvi Tuominen arbetar bland annat inom samtidskonstens ramar. Veera Koivaara är joga instruktör, freelance journalist och uppträdande poet som har utvecklat och lett Kehoni on runoni -kurser, som betraktar kroppens och skrivandets samban.

Workshoppen lämpar sig för all som är intresserade av att skriva, ingen förkunskap krävs. Vänligen ta med eget anteckningsmaterial samt lämpliga kläder som du kan röra på dig i. Ingen förhandsanmälan krävs.

Du kan delta i alla eller enskilda verkstäder.

Pris: 12 € / 8 € / Museikort