Idag
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

news
Konstverkstad: Framtidens fossiler

lö 26.8 kl. 11–15

På konstverkstaden Framtidens fossiler bekantar vi oss med Saara Ekströms utställning Genom tidstormens stilla öga och jobbar kreativt med en undersökande process.

Saara Ekströms utställning behandlar tiden, och dess närande och nedbrytande inverkan på minne, landskap, föremål och arkitektur. Ovanpå jordens yta och djupt nere i dess skikt öppnar sig arkaiska världar som väcker i oss förbryllad hänförelse, och en insikt om vår skörhet och begränsade tid: vulkanutbrott, urskogar sammanpressade till kol, förstenade fossil och grottor där den tidiga människan lämnat sina tecken.

 

Framtidens fossiler är en konstverkstad som undersöker vilka tecken vi nutida människor lämnar efter oss. Vad kommer framtidens fossiler att innehålla? Hur ser de ut? Som grundmaterial använder vi oss av lera och gips samt upphittade föremål.Deltagarna får hämta med sig hårda föremål de lämnat efter sig; gamla leksaker, skräp, eller dylikt.

 

Verkstaden förverkligas lö 26.8. kl. 11, 12, 13 och 14. Deltagarantal per verkstad är 15 personer. Verkstaden lämpar sig för barn över 3 år i sällskap av en vuxen. Som språk används svenska och finska.

 

Ingår i priset för utställningsbiljetten. Barn har alltid gratis inträde till Konsthallens utställningar!

Välkomna med!

 

Verkstadskonceptet har utvecklats i samarbete med Stiftelsen Pro Artibus och Sara Bjarland. Verkstaden förverkligas i samarbete med Helsingfors Konsthall och Stiftelsen Pro Artibus.

 

Foto: Sara Bjarland