Tilaa uutiskirje

Besök

Helsingfors Konsthall
Nervandersgatan 3
00100 Helsingfors
asiakaspalvelu@taidehalli.fi

Öppettider
Ti-fre 11–18
Lö-sö 11–17
Må stängt
Undantag i öppettider se nedan

Inträde
14 € / 8 €
Museikort
Under 18 år – gratis inträde

Dubbskor är förbjudna i utställningen

Anvisningar för ett säkert besök

Vi har här samlat anvisningar för hur man besöker Konsthallen på ett säkert sätt. Vi önskar att alla besökare respekterar dessa.

 

Du ser väl till att du är frisk då du kommer, och håller ett säkert avstånd

  • Välkommen till Konsthallen om du känner dig frisk.
  • Vi rekommenderar att alla över 12-åringar använder ansiktsmask.
  • Håll ett säkert avstånd
  • Tvätta dina händer eller använd handsprit. Handspritstationer finns vid ingångarna, bredvid hissen i utställningssalen och i foajén.
  • Kom ihåg att hosta eller nysa i armbågsvecket samt att undvika att röra vid ytor i onödan.
  • Vi rekommenderar att bara en person i gången använder garderoben. Ytterkläder och väskor kan också tas med in i utställningsutrymmena.
  • Vi rekommenderar att man använder kortbetalning och undviker kontanter i kassan.

 

Vi tar renhet och hygien på allvar

  • Vi lägger extra fokus på Konsthallens renhet och hygien
  • Vår kundservice använder ansiktsmask och handskar och håller säkerhetsavstånd till dig.
  • Vid kassorna i foajén och Kiosken finns skyddsglas.

 

Tack för er förståelse och ert samarbete!

 

Biljettpriser och betalningsätt

Biljettpriser
Normal biljett 14 €

Reducerat pris 8 €
Pensionärer, studenter, arbetslösa, beväringar, professionella guider, grupper (minst 10 personer) och privata guidegrupper samt konstnärer, som har ett giltigt medlemskort (Grafia, Ornamo, Arkitektförbund Safa, Konstnärsgillet i Finland, Finlands scenografförbund Målarförbundet, Finska Skulptörförbundet, Fotokonstnärernas förbund, Finlands Konstgrafiker Muu rf, Bildkonstorganisationers förbund rf)

Gratisbiljett 0 €
Museikort, personliga assistenter, press, under 18-åriga, förhandsbokade terapigrupper, bildkonstlärare (med förbunds kort)

Teckningskväll 8 € (Finlands Konstförbundets medlemmar 5 €)

Betalningssätt
Hos oss kan du använda följande betalningssätt
Bank- och kreditkort (förutom Diners Club)
Kontanter (Vi rekommenderar att man undviker kontanter i kassan)
Smartum-kort, SmartumPay och kultursedlar
Edenred-kort, mobilappen och Virike-kultursedlar
e-Passi-mobilappen och tekstmeddelande
Tyky Plus -kultursedlar och Tyky-Online
Eazybreak mobilappen och tekstmeddelande

Undantag i öppettider

Sista veckan av utställningen:
ons 27.10.–sö 31.10. klo 11–20

Tillgänglighet

Tillgänglig ingång via Konsthallens bakgård. Vänd till bakgården vid Finnjävel restaurangens ingång (Ainogatan 3). Längs bak finner du ingång samt dörrklocka. Du kommer upp med hiss till 2. våningens utställningssalar, som är helt tillgängliga. Även ledarhundar är välkomna. Varken Konsthallens lobby eller Kioski butik är fullständigt tillgängliga. Vänligen be om hjälp av personalen.

Restaurang Finnjävel

Restaurang Finnjävel öppnar sina dörrar på Ainogatan måndagen 1.6. Vi har verkligen väntat på att på träffa er igen, för det allra bästa är enligt oss då vi får skämma bort er med Finnjävels delikatesser och drycker i en riktig restaurangmiljö. Finnjävel består av två delar:

Salongen, där traditionella rätter får nya förfinade former. I salongen tar vi dig på en upptäcktsresa genom Finlands traditionella delikatesser och historier. Du kan följa med tv-serien Finnjävel på MTV3, där det berättas om hur den nuvarande menyn blev till, om råvaror och om de underbara människor som våra kockar Tommi Tuominen & Henkka får träffa.
Bokningar: https://finnjavel.fi/salonki/varaus/

Salen är å andra sidan som en finsk sommardag på bryggan. Du kommer åt att njuta mer avslappnat under våra trasmattor. Som exempel bjuds det på nyrökt fisk och sommaren första nypotatisar, en rätt som blivit en hit bland hemkörningsrätter. Dessutom betjänar cafét Konsthallens kunder under dagen och vi erbjuder också take away-lunch. Bokningar https://finnjavel.fi/sali/varaus/

Vi har planerat vårt arbete så att både kunder och personal ska trivas så bra som möjligt hos oss. Tillsammans lyckas vi och vi lotsar er finkänsligt genom middagen så att alla kan njuta i lugn och ro och ha det trevligt. Som betalningsmedel föredrar vi kortbetalning, samt betalningar via Apple Pay, Google Pay och MobilePay.

Vi vill göra restaurangupplevelsen säker och minnesvärd både för våra kunder och för vår personal. På grund av den rådande situationen har vi gjort ändringar i vår affärsverksamhet. Vi handleder våra gäster genom hela restaurangupplevelsen.

Vi hoppas att ni kommer till restaurangen bara om ni känner er friska. Vi är också noga med att vi för vår del bara betjänar er då vi är friska. Vi önskar att ni då ni anländer väntar tills vi lett de tidigare gästerna till sina platser. Vi har minskat vår kapacitet med hälften och vi tar emot gäster stegvis. På grund av detta har vi noggrant planerat placeringen och vårt mål är att två olika sällskap inte ska sitta vid samma bord under samma kväll. Under middagen försöker vi hålla kontakten till ett minimum och vi gör möjligast mycket klart på förhand i köket. Vi använder handskar och vi fäster extra mycket uppmärksamhet vid att hålla utrymmena rena. Vi föredrar kontaktlös betalning, men vi ser också till att betalningsterminalerna rengörs efter varje betalning. Vi städar noggrant våra restaurangutrymmen efter varje kväll.

Varmt välkomna!

Finnjävlarna Tommi & Henkka, samt hela gänget på Finnjävel

Salongen Ons-Lö 17–23, dukningar kl. 17 och kl. 20 hela sommaren
Salen Må-Lö 11.30–17.00 (take away tel. 041 7301376, Foodora & Wolt)
A la carte Må-Lö 17–22, dukningar kl. 17 och kl. 19.30
Salen är på sommarpaus mellan 6.7.–2.8.

Restaurang Finnjävel
Ainogatan 3
www.finnjavel.fi

Finnjävel SALEN
0300 472 337
sali@finnjavel.fi

Finnjävel SALONGEN
0300 472 340
salonki@finnjavel.fi