Idag
Stängt
Konsthallen är stängd fre 21.6–sö 23.6. Glad midsommar!
Tilaa uutiskirje

Besök

Helsingfors Konsthall
Nervandersgatan 3
00100 Helsingfors
asiakaspalvelu@taidehalli.fi

Öppettider
Ti-fre 11–18
Lö-sö 11–17
Må stängt
Undantag i öppettider se nedan

Inträde 20 € / 11 €
Museikort
Under 18 år – gratis inträde

Dubbskor är förbjudna i utställningen

Anvisningar för ett säkert besök

Vi har här samlat anvisningar för hur man besöker Konsthallen på ett säkert sätt. Vi önskar att alla besökare respekterar dessa.

Du ser väl till att du är frisk då du kommer, och håller ett säkert avstånd

  • Välkommen till Konsthallen om du känner dig frisk.
  • Håll ett säkert avstånd
  • Tvätta dina händer eller använd handsprit. Handspritstationer finns vid ingångarna, bredvid hissen i utställningssalen och i foajén.
  • Kom ihåg att hosta eller nysa i armbågsvecket samt att undvika att röra vid ytor i onödan.
  • Vi rekommenderar att bara en person i gången använder garderoben. Ytterkläder och väskor kan också tas med in i utställningsutrymmena.
  • Vi rekommenderar att man använder kortbetalning och undviker kontanter i kassan.

 

Vi tar renhet och hygien på allvar

  • Vi lägger extra fokus på Konsthallens renhet och hygien
  • Vid kassorna i foajén och Kiosken finns skyddsglas.

 

Tack för er förståelse och ert samarbete!

 

Biljettpriser och betalningsätt

Biljettpriser
Normal biljett 20 €

Reducerat pris 11 €
Pensionärer, studenter, arbetslösa, beväringar, professionella guider, grupper (minst 10 personer) och privata guidegrupper samt konstnärer, som har ett giltigt medlemskort (Grafia, Ornamo, Arkitektförbund Safa, Konstnärsgillet i Finland, Finlands scenografförbund Målarförbundet, Finska Skulptörförbundet, Fotokonstnärernas förbund, Finlands Konstgrafiker Muu rf, Bildkonstorganisationers förbund rf)

Gratisbiljett 0 €
Museikort, personliga assistenter, press, under 18-åriga, förhandsbokade terapigrupper, bildkonstlärare (med förbunds kort)

Teckningskväll 10 € (Finlands Konstförbundets medlemmar 5 €)

Museikort
Museikort: 79 €
Förlängning av giltighetstiden: 73 €
Förnyelsen av gamla kort: 79 €

Betalningssätt
Hos oss kan du använda följande betalningssätt
De flesta bank- och kreditkort
Kontanter
Smartum-kort, SmartumPay och kultursedlar
Edenred-kort, mobilappen och Virike-kultursedlar
e-Passi-mobilappen och tekstmeddelande
Tyky Plus -kultursedlar och Tyky-Online

Konsthallens gratiskvällar ordnas den första onsdagen av varje månad. Under gratiskvällarna är det fritt inträde kl. 18–20.
Gratiskvällar under Marja Piriläs utställning: 7.2., 6.3. kl. 18–20.

Undantag i öppettider

21.6–23.6 Midsommar, stängd

to 3.10 kl 11–16

fre 4.–sö 6.10. kl 11–20

Tillgänglighet

Tillgänglig ingång via Konsthallens bakgård. Vänd till bakgården vid Finnjävel restaurangens ingång (Ainogatan 3). Längs bak finner du ingång samt dörrklocka. Du kommer upp med hiss till 2. våningens utställningssalar, som är helt tillgängliga. Även ledarhundar är välkomna. Varken Konsthallens lobby eller Kioski butik är fullständigt tillgängliga. Vänligen be om hjälp av personalen.

Restaurang Finnjävel

Restaurang Finnjävel består av två delar:

Salongen, där traditionella rätter får nya förfinade former. I salongen tar vi dig på en upptäcktsresa genom Finlands traditionella delikatesser och historier. Du kan följa med tv-serien Finnjävel på MTV3, där det berättas om hur den nuvarande menyn blev till, om råvaror och om de underbara människor som våra kockar Tommi Tuominen & Henkka får träffa.
Bokningar: https://finnjavel.fi/salonki/varaus/

Salen är å andra sidan som en finsk sommardag på bryggan. Du kommer åt att njuta mer avslappnat under våra trasmattor. Som exempel bjuds det på nyrökt fisk och sommaren första nypotatisar, en rätt som blivit en hit bland hemkörningsrätter. Dessutom betjänar cafét Konsthallens kunder under dagen och vi erbjuder också take away-lunch. Bokningar https://finnjavel.fi/sali/varaus/

Vi har planerat vårt arbete så att både kunder och personal ska trivas så bra som möjligt hos oss. Tillsammans lyckas vi och vi lotsar er finkänsligt genom middagen så att alla kan njuta i lugn och ro och ha det trevligt. Som betalningsmedel föredrar vi kortbetalning, samt betalningar via Apple Pay, Google Pay och MobilePay.

Vi vill göra restaurangupplevelsen säker och minnesvärd både för våra kunder och för vår personal. På grund av den rådande situationen har vi gjort ändringar i vår affärsverksamhet. Vi handleder våra gäster genom hela restaurangupplevelsen.

Vi hoppas att ni kommer till restaurangen bara om ni känner er friska. Vi är också noga med att vi för vår del bara betjänar er då vi är friska. Vi önskar att ni då ni anländer väntar tills vi lett de tidigare gästerna till sina platser. Vi har minskat vår kapacitet med hälften och vi tar emot gäster stegvis. På grund av detta har vi noggrant planerat placeringen och vårt mål är att två olika sällskap inte ska sitta vid samma bord under samma kväll. Under middagen försöker vi hålla kontakten till ett minimum och vi gör möjligast mycket klart på förhand i köket. Vi använder handskar och vi fäster extra mycket uppmärksamhet vid att hålla utrymmena rena. Vi föredrar kontaktlös betalning, men vi ser också till att betalningsterminalerna rengörs efter varje betalning. Vi städar noggrant våra restaurangutrymmen efter varje kväll.

Varmt välkomna!

Finnjävlarna Tommi & Henkka, samt hela gänget på Finnjävel

Restaurang Finnjävel
Ainogatan 3
www.finnjavel.fi

Finnjävel SALEN
0300 472 337
sali@finnjavel.fi

Finnjävel SALONGEN
0300 472 340
salonki@finnjavel.fi