Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

news
Vanhat Nuoret -keskustelutilaisuus

Torstai 9.5. klo 18–20 Helsingin Taidehallissa
Keskustelijat: kuvataiteilijat Maija Blåfield, Heli Hiltunen, Jarmo Mäkilä ja Vesa-Pekka Rannikko
Moderoija: Maija Koskinen

Nuorten näyttely täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Näyttely on kautta historiansa nostanut esiin uusia, kiinnostavia nykytaiteilijoita ja toiminut ponnahduslautana merkittävien tekijöiden uralla.

Juhlavuoden kunniaksi Suomen Taiteilijaseura järjestää Nuoret 2019 -näyttelyn yhteydessä keskustelutilaisuuden, jossa tavataan vuosien varrella Nuorten näyttelyyn osallistuneita taiteilijoita. Heidän kanssaan keskustellaan paitsi Nuorten näyttelyn heijastamista ilmiöistä eri vuosikymmenillä, myös siitä, miten panelistit ovat kokeneet nuorena taiteilijana toimimisen eri aikoina. Tilaisuudessa myös kuullaan, mitä taiteilijoille on jäänyt mieleen omasta Nuoret-näyttelystään.

Vuodesta 1939 järjestetty näyttely on elänyt monenlaisten taiteen kentän, taiteen tekemisen olosuhteiden ja näyttelytoiminnan muutosten mukana – mikä on Nuoret-näyttelyn asema tämän päivän monipuolistuneella ja kansainvälistyneellä taidekentällä?

Keskustelemassa ovat kuvataiteilijat Maija Blåfield, Heli Hiltunen, Jarmo Mäkilä ja Vesa-Pekka Rannikko. Keskustelua moderoi Taidehallin entinen johtaja ja Taidehallin näyttelytoiminnasta vastikään väitellyt FT Maija Koskinen.

Keskustelutilaisuus torstaina 9.5. kello 18–20 Helsingin Taidehallissa (Nervanderinkatu 3)
Sisäänpääsy: 12 € / Museokortti