Tilaa uutiskirje

Vieraile

Helsingin Taidehalli
Nervanderinkatu 3
00100 Helsinki
asiakaspalvelu@taidehalli.fi

Varaa liput ennakkoon

Avoinna
Ti, to, pe 11–18
Ke 11–20
La-su 11–17
Ma suljettu
Poikkeukset aukioloajoissa
katso alempaa

Liput
14 € / 8 €
Alle 18 v. vapaa pääsy
Museokortti

Huom! Ei nastakengillä näyttelyyn

Ohjeet turvalliseen vierailuun

Olemme koonneet tähän ohjeita turvalliseen vierailuun Taidehallissa, joita toivomme kaikkien kävijöiden kunnioittavan.

 

Tulethan meille terveenä ja pidäthän turvallista etäisyyttä.

 • Tulethan meille vain, jos tunnet olosi täysin terveeksi.
 • Edellytämme kasvomaskin käyttöä kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä.
 • Pidäthän turvallista etäisyyttä, vähintään 2 metriä.
 • Pese kätesi tai käytä käsidesiä. Desinfiointipisteitä on sisääntuloauloissa ja hissin vieressä näyttelytiloissa.
 • Muistathan yskiä tai aivastaa kyynärtaipeeseen sekä välttää turhaa pintojen koskettelua.
 • Suosittelemme naulakoille vain yhtä ihmistä kerrallaan. Ulkovaatteet ja laukut voi myös ottaa mukaan näyttelysaleihin.
 • Kassalla suosittelemme maksamaan kortilla ja välttämään käteisen käyttöä.
 • Toivomme, että tarpeetonta oleskelua sisääntuloaulassa pyrittäisiin välttämään. Aulatilaan mahtuu kerrallaan vain pieni määrä ihmisiä, ja näin voimme lyhentää aulan ruuhkautumisesta johtuvaa jonotusta ulkona.

 

Huolehdimme siisteydestä ja puhtaudesta

 • Asiakasmäärää on rajoitettu entisestään.
 • Huolehdimme tehostetusti Taidehallin siisteydestä ja hygieniasta.
 • Asiakaspalvelumme käyttää kasvomaskia/visiiriä ja hanskoja, ja pitää turvaväliä asiakkaisiin.
 • Kassoilla aulassa ja Kioskissa on suojapleksit.

 

Kiitos ymmärryksestä ja yhteistyöstä!

Tietoa ennakkovarauksista

Varaa näyttelykäyntisi ennakkoon!
Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koskien ennakkovarauksia.

 

Missä voin tehdä ennakkovarauksen?
Ennakkovaraukset tehdään Taidehallin verkkosivuilla, täällä.
Lippujen hinnat: 14 € / 8 € / Museokortti. Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy.
Jos tarvitset apua varauksen tekemisessä, otathan yhteyttä: asiakaspalvelu@taidehalli.fi

Maksetaanko liput etukäteen?
Liput maksetaan vasta Taidehallin kassalla. Myös Museokortilla tulijat esittävät korttinsa kassalla. Sama koskee kaikkia alennuskortteja (mm. pressi) sekä alle 18-vuotiaita, joille on Taidehalliin vapaa pääsy.

Minulla on Museokortti tai jokin muu alennuskortti. Miten toimin?
Myös Museokortilla tai muulla alennuskortilla tulijoiden tulee varata lippunsa Taidehallin verkkokaupasta. Myös alle 18-vuotiaille ilmaiskävijöillä tulee olla liput varattuina.

Kuinka monta asiakasta näyttelyyn otetaan kerrallaan?
Näyttelyyn otetaan vain sen verran kävijöitä, että väljyys säilyy ja turvavälit on mahdollista pitää. Kaikki ennakkovarauksen tehneet pääsevät sisään varauksensa mukaisesti.

Lipussani lukee klo 11.30–12. Mitä tämä tarkoittaa?
Ennakkovarauksen päiväys ja kellonaika kertovat sen saapumisajan, jolloin Taidehalliin voi tulla. Sinun ei tarvitse tulla juuri tasatunnilla. Näin myös saapuminen porrastuu, eikä aulaan synny ruuhkaa. Näyttelyvierailun kestoa ei ole rajattu, vaan voit tutustua näyttelyyn rauhassa omassa tahdissasi, Taidehallin aukioloaikojen puitteissa.

Kuinka kauan saan olla näyttelyssä?
Näyttelyvierailun kestoa ei ole rajattu, vaan voit tutustua näyttelyyn rauhassa omassa tahdissasi, Taidehallin aukioloaikojen puitteissa.

Mitä jos myöhästyn?
Jos tiedät, että et ehdi Taidehalliin ennakkovarauksessasi mainitun tunnin sisällä, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. Siirrämme varauksen mahdollisuuksien mukaan seuraavalle tunnille. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä mahdollista, mikäli paikat on varattu täyteen.

Miten esteetön sisäänpääsy onnistuu ennakkolipulla?
Taidehallin esteetön sisäänpääsy on rakennuksen takana; Ainonkadulta on käynti sisäpihalle, jonka perällä on ovi ja summeri (Taidehalli Lippukassa). Näyttelykerrokseen pääsee hissillä. Pyydäthän saattajaa tai Taidehallin henkilökuntaa auttamaan lippukassalla asioinnissa (sinne ei ole käyntiä esteettömästi).

Mitä teen, jos en pääsekään tulemaan varaamallani ajalla?
Jos joudut perumaan varauksesi, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. Näin voimme perua varauksen ja vapauttaa paikan jollekin toiselle näyttelykävijälle.

Voinko varata opastetun kierroksen?
Opastettuja kierroksia ei tällä hetkellä valitettavasti järjestetä.

Onko Taidehallissa käytettävä kasvomaskia?
Edellytämme kaikilta 12-vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttämistä. Mikäli sinulla ei ole omaa maskia mukana, saat sellaisen ovelta saapuessasi.

Voinko varata paikat ryhmälle?
Valitettavasti emme ota vastaan ryhmiä toistaiseksi.

Miksi kävijöiden nimiä ja yhteystietoja kysytään varauksen yhteydessä?
Koronapandemian aikana asiakkaiden suositellaan jättävän yhteystietonsa, jotta mahdollisissa altistumistilanteissa jäljitys onnistuisi tehokkaasti.

Lippujen hinnat & maksutavat

Lippujen hinnat

Taidehallissa käy Museokortti. Museokortin voit ostaa myös Taidehallista.

Kertalipun hinta 14 €

Alennettu hinta 8 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varus- ja siviilipalvelusmiehet ja -naiset, ammattioppaat, ryhmät (vähintään 10 henkilöä) ja yksityisopastuksen varanneet sekä taiteilijat, joilla on voimassa oleva liiton kortti (Grafia, Ornamo, Arkkitehtiliitto Safa, Suomen Taiteilijaseura, Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP, Taidemaalariliitto, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Valokuvataiteilijoiden liitto, Suomen Taidegraafikot, Muu ry, Suomen Kuvataidejärjestöjen liitto)

Ilmaislippu 0 €
Museokortti, henkilökohtaiset avustajat, lehdistö, alle 18-vuotiaat, etukäteen ilmoitetut terapiaryhmät, kuvataideopettajat (liiton kortilla)

Piirustusilta 8 € (Suomen Taideyhdistyksen jäsenet 5 €)

Maksutavat
Meillä voit käyttää seuraavia maksuvälineitä:
Pankki- ja luottokortit (paitsi Diners Club)
Käteinen (suosittelemme välttämään käteisen käyttöä)
Smartum-kortti, SmartumPay ja kulttuurisetelit
Edenred-kortti, mobiilisovellus ja Virike-kulttuurisetelit
e-Passi-mobiilisovellus ja tekstiviesti
Tyky Plus -kulttuurisetelit ja Tyky-Online
Eazybreak mobiilisovellus ja tekstiviesti

 

Poikkeusaukiolo

Juhannuksena pe 25.6.–su 27.6. olemme suljettu
Tony Vaccaron näyttelyn viimeisen viikon pidennetyt aukioloajat:
ti 3.8.–su 8.8. klo 11–20

Saavutettavuus

Esteetön sisäänkäynti on Taidehallin takapihan kautta. Käänny takapihalle Finnjävel-ravintolan sisäänkäynniltä (Ainonkatu 3), pihan perällä on sisäänkäynti sekä ovikello. Hissillä pääsee suoraan 2. kerroksen näyttelytiloihin, jotka ovat esteettömät. Myös opaskoirat ovat tervetulleita. Taidehallin aula ja Kioski eivät ole täysin esteettömiä, henkilökuntamme auttaa tarvittaessa.

Ravintola Finnjävel

Herkuttele näyttelykäynnin yhteydessä Ravintola Finnjävelissä!

Museokortin haltijat saavat -15 % Finnjävelin lounas- tai illallislistalta. Etu ei koske kahvilatuotteita tai alkoholia eikä erikoispäiviä tai erikoismenuita. Etu voimassa 8.8. saakka.

Taidehallin rakennuksessa sijaitsevassa Finnjävelissä on kaksi puolta:

Salonki, jossa perinneruuat saavat uudet hienostuneet muodot. Salongissa viemme sinut elämysmatkalle Suomen perinteisiin herkkuihin ja tarinoihin. Seuraathan MTV3:lla Menu Finnjävel-ohjelmaa, jossa kerrotaan tämän hetkisen menuun synnystä, raaka-aineista sekä ihanista ihmisistä, joihin kokkimme Tommi Tuominen & Henkka pääsivät tutustumaan. Varaukset: https://finnjavel.fi/salonki/varaus/

Sali puolestaan on kuin suomalainen kesäpäivä laiturilla. Pääset herkuttelemaan rennommin meidän räsymattojen alle. Tarjolla on esimerkiksi kotiruokakuljetuksissa hitiksi noussut vasta savustettu kala ja kesän ensimmäiset varhaisperunat. Lisäksi päiväsaikaan kahvila palvelee Taidehallin vieraita ja meiltä saa take away lounasta. Varaukset https://finnjavel.fi/sali/varaus/

Olemme suunnitelleet työmme niin että sekä asiakkailla että henkilökunnalla olisi mahdollisimman hyvä mieli olla meidän tykönämme. Yhdessä se onnistuu ja ohjaamme hienovaraisesti teidät läpi illallisen jotta kaikki voivat nauttia rauhassa hyvillä mielin. Suosimme maksutapoina korttimaksuja, sekä Apple Pay, Google Pay ja Mobile pay maksuja.

Haluamme tehdä ravintolakokemuksesta turvallisen ja ikimuistoisen vieraillemme sekä henkilökunnallemme. Vallitsevan tilanteen vuoksi olemme tehneet muutoksia liiketoimintaamme. Ohjaamme vieraitamme koko ravintolakokemuksen läpi.

Tulettehan ravintolaan vain tuntiessanne itsenne terveeksi. Me pidämme huolen myös omalta osaltamme, että palvelemme teitä ainoastaan ollessamme terveitä. Odotattehan saapuessanne, että olemme ohjanneet edelliset vieraat peremmälle. Olemme vähentäneet kapasiteettia puoleen ja otamme vieraamme vastaan porrastetusti. Tästä johtuen olemme pohtineet tarkasti etukäteen plaseerauksen ja pyrimme siihen, että samassa pöydässä ei istuisi kahta eri seuruetta saman illan aikana. Illallisen aikana pyrimme vähentämään kontaktit minimiin ja teemme mahdollisimman paljon etukäteen keittiössä. Käytämme hanskoja ja kiinnitämme erityistä huomiota tilojen puhtaana pitämiseen. Suosimme etämaksuvälineitä, mutta pidämme myös huolen, että maksupäätteet puhdistetaan jokaisen suoritetun maksun jälkeen. Puhdistamme huolellisesti ravintolatilamme jokaisen illan päätteeksi.

Lämpimästi tervetuloa!
Finnjävelit Tommi & Henkka, sekä koko Finnjävelin porukka

Katso aukioloajat: www.finnjavel.fi

Ravintola Finnjävel
Ainonkatu 3
www.finnjavel.fi

Finnjävel SALI
0300 472 337
sali@finnjavel.fi

Finnjävel SALONKI
0300 472 340
salonki@finnjavel.fi

h  
m

Opastusken kieli

Kouluryhmä

Maksutapa