Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni pe 21.6.–su 23.6. Hyvää juhannusta!
Tilaa uutiskirje

Ritva Viljanen on valittu Helsingin Taidehallin säätiön hallituksen puheenjohtajaksi. Viljanen seuraa tehtävässä Kai Huotaria, jonka v. 2018 alkanut kausi tuli päätökseensä.

”On suuri etuoikeus olla mukana Taidehallin toiminnassa. Taidehallilla on merkittävä, lähes satavuotinen historia, ja se on keskeinen osa pääkaupunkiseudun kulttuuritarjontaa. Koen läheisiksi myös Taidehallin arvot; riemun, lämmön ja vallattomuuden”, Ritva Viljanen sanoo.

Vantaan kaupunginjohtajan virasta elokuussa 2023 eläkkeelle jäänyt Viljanen on tehnyt pitkän uran valtion- ja kunnallishallinnossa. Hän on toiminut mm. Helsingin kaupungin sivistys- ja kulttuuritoimen apulaiskaupunginjohtajana sekä kansliapäällikkönä sisäministeriössä.

Suureksi kulttuurin ystäväksi itseään kuvaileva Viljanen on uransa aikana ollut aktiivisesti myötävaikuttamassa useiden merkittävien kulttuurihankkeiden toteutumiseen, kuten keskustakirjasto Oodin ja Tanssin talon syntyyn.

”Suomen kansainvälistyessä ja kaupungistuessa on tärkeää rakentaa yhteisöllisyyttä ja mahdollistaa ihmisille merkittäviä kokemuksia, joita kulttuuri voi tarjota. Kulttuuri katsoo sekä eteen- että taaksepäin; se rakentaa tulevaisuutta ja auttaa muistamaan menneisyyttä”, Viljanen sanoo.

Vuonna 1928 perustettu Helsingin Taidehalli on Helsingin ensimmäinen nykytaiteen esittelyä varten rakennettu näyttelytila. Vuonna 2023 Taidehallin kävijämäärä oli noin 84 000.

Taidehallin toimintaa ylläpitää yksityinen Helsingin Taidehallin säätiö, jonka taustalla on Helsingin kaupunki sekä joukko taiteilija- ja taidejärjestöjä: Suomen Taiteilijaseura, Taidemaalariliitto, Suomen Taidegraafikot ry, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Teollisuustaiteen liitto Ornamo ry, Suomen Taideteollisuusyhdistys, Suomen Taideakatemian Säätiö, Suomen Taideyhdistys, Tampereen taiteilijaseura ja Turun Taideyhdistys.

Kuva: Patrik Rastenberger