Idag
Stängt
Konsthallen är stängd. Vi öppnar igen med Tommi Toijas utställning 1.6!
Tilaa uutiskirje

David Hockney

18.8. - 18.11.2018

David Hockney, en av de mest uppburna konstnärerna i vår tid, presenteras nu mångsidigare än någonsin tidigare i Finland.

David Hockney (f. 1937, England) hör till samtidskonstens främsta namn. Vattenmotiv, porträtt och landskap som leker med perspektivet har gjort honom till en av de mest igenkännbara konstnärerna i vår tid. Ett brett urval Hockneys verk visas nu på Helsingfors Konsthall som en del av Helsingfors festspels program.

Hockney har ständigt förnyat sitt konstnärliga uttryck, men verkens starka personliga prägel har bestått genom årtionden: närstående människor, viktiga platser och ständig utforskning av de egna utgångspunkterna har spelat en central roll i denne brittiske konstnärs mångskiftande livsverk.

Konsthallens utställning presenterar de centrala temana i Hockneys produktion, genomförda med olika tekniker: målningar, akvareller, litografier, teckningar och iPad-verk. Verken är från en period på femtio år, från den tidiga klassikern We Two Boys Together Clinging (1961) ända till iPad-målningarna av engelska vårlandskap (2011).

I samarbete med Helsingfors festspel.