Tänään
11.00-20.00
Tilaa uutiskirje

David Hockney

18.8. - 18.11.2018

Aikamme arvostetuimpiin nykytaiteilijoihin kuuluvan David Hockneyn teoksia nähdään nyt monipuolisemmin kuin koskaan aiemmin Suomessa.

David Hockney (s. 1937, Englanti) on nykytaiteen merkittävimpiä nimiä. Vesiaiheet, muotokuvat ja perspektiivihavainnoilla leikittelevät maisemat ovat tehneet hänestä yhden aikamme tunnistettavimmista taiteilijoista. Monipuolinen kattaus Hockneyn teoksia nähdään nyt Helsingin Taidehallissa, osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.

Hockney on uudistanut ilmaisuaan jatkuvasti, mutta hänen teostensa vahva henkilökohtaisuus on säilynyt vuosikymmenestä toiseen: läheiset ihmiset, merkitykselliset paikat ja omien lähtökohtien tutkiminen ovat olleet olennaisessa roolissa läpi brittitaiteilijan monipuolisen elämäntyön

Taidehallissa Hockneyn tuotannon keskeisiä teemoja nähdään monin eri tavoin tulkittuina: akvarelleina, litografioina, piirustuksina, maalauksina ja iPad-teoksina

Töitä on 50 vuoden ajalta, uran alkuajan klassikkomaalauksesta, miesparia esittävästä teoksesta We Two Boys Together Clinging (1961) aina englantilaisen maaseudun kevättä kuvaaviin iPad-maalauksiin (2011) asti.

Yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen kanssa