Idag
Stängt
Konsthallen är stängd fre 21.6–sö 23.6. Glad midsommar!
Tilaa uutiskirje

news
Bild: Patrik Rastenberger
Babyns första färgbad

På grund av undantagstillståndet har vi också blivit tvungna att avboka babymåndagarna. Vi vill ändå uppmuntra och stöda er i att skapa upplevelser, göra konst och leka tillsammans med babyn hemma. Vi delar konstidéer som är lätta at förverkliga hemma tillsammans med babyn på måndagar börjandes från 20.4.2020.

Färgbad är en bildkonstnärlig arbetsmetod speciellt utvecklad för barn, där upplevelser av material och färger, sinnesintryck och det egna skapandet är centrala teman. Utgångspunkten är tanken att det är viktigt för människan att utrycka sig visuellt och att det är en aktivitet som väcker glädje hos människan oberoende av ålder.

Du behöver:

1. Ett tillräckligt stort målningsunderlag. Om du inte har stora rit- eller akvarellpapper hemma kan man bra använda exempelvis paff, tyg eller överblivet skyddspapper istället.

2. Frusna bär, lingon, blåbär eller vinbär lämpar sig bra för målning.

3. Färdig mangopuré.

Det lönar sig att skydda golvet innan målandet och att fästa målningsunderlaget vid underlaget med målartejp. Om du vill vara på den säkra sidan kan du bygga målningsstationen i badrummet, då blir det lättare att städa upp. Kakelfogarna kan dock suga i sig färg och behålla färgen en längre tid.

Babyn kan måla i blöjorna eller också kan du klä den i kladdtåliga kläder. De frusna bären är spännande för barnet och en del av dem hamnar säkert i babyns mun. Det viktigaste är lugn samvaro, förundran och att gå framåt i babytakt.