Idag
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

news
Ismo Dance Company, Anybody’s Architecture: Löyly. Bild: Sakari Viika.
Ismo Dance Company: Anybody’s Architecture – Some Body

Torsdag 6.6.2019 kl. 18.30
Fredag 7.6.2019 kl. 18.30
Lördag 8.6.2019 kl. 17.30
Söndag 9.6.2019 kl. 17.30

Dansverket Anybody’s Architecture: Some Body bygger på kombinationen av arkitektur och dans. Verket är inspirerad av kroppslig arkitektur samt relationen mellan människan och arkitekturen. Tre ikoniska arkitektoniska platser, dess former och essens, står för verkets visuella och erfarenhetsbaserade källa. De tre platserna är Löyly, Tempelplatsens kyrka och Hvitträsk. Tillsammans bildar de en historiskt intressant tidslinje, där man avancerar från samtida arkitektur tillbaka till år 1903. Verket formas av samarbete mellan arkitektur, koreografi, kostym och dans.

I serien Anybody’s Architecture ingår fyra enskilda soloverk och en gruppkoreografi. Den fjärde delen samlar och omorganiserar de tre tidigare delarnas rörelsematerial till en poetisk och mångfacetterad gruppkoreografi.

Anybody’s Architecture: Some Body är Ismo Dance Companys och Ricardo Fernandes Gallerys samartbetsprojekt och den är inbjuden att delta i Paris Aestival Summer Contemporary Art Festival 2019. Festivalen är kuraterad av Ricardo Fernandes.

Koreografi, konsept och regi: Ismo-Pekka Heikinheimo
Kostym: Sami Korhonen
Dans: Tanja Illukka, Satu Rekola ja Jaakko Simola
Arkitektur konslut: Simon le Roux

Gratis inträde.

Understöds av:
Taiteen edistämiskeskus
Valtion esittävien taiteiden toimikunta

Ismo Dance Company