Idag
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

news
Bild: Antero Kahila/ Keijo Sundvall
KUULIN KUI HELIZI FADO – fadosånger på portugisiska, finska och karelska

Söndag 4.8. kl. 17

Fadosångaren Kirsi Poutanen och pianist-kompositören Esa Helasvuo uppträder med portugisisk fado samt nya och unika fadosånger, där de portugisiska, finska och karelska språken klingar fängslande, arkaiska och sammanvävda. Två själfulla och skickliga musiker möts och utstrålar en musikalisk energi som tröstar, berör och överraskar.

Kirsi Poutanen är känd som sångare (framförallt portugisisk fado) och även diktare och skådespelare. År 2013 kom Poutanen ut med den finskspråkiga fadoskivan Amália Tribute, som följande år var nominerad för den finska Etno-Emma samt portugisiska Prémio do Amália prisen. Utöver musiken har Poutanen publicerat dikter och arbetat i musikdramaproduktioner som både artist och författare.

Pianist-kompositör Esa Helasvuo har gjort en mångsidig och betydande karriär inom teater-, film- och jazzmusik. Helasvuos produktion innefattar även orkester-, sång- och körverk. Han har arbetat och framfört koncerter tillsammans med flera etablerade artister, bland annat Vesa-Matti Loiri, Ritva Oksanen, Susanna Haavisto och Eija Ahvo. Vid sidan om sin pianist-kompositörs karriär har Helasvuo fungerat som en erkänd musikpedagog vid Teaterhögskolan och Sibelius Akademin.

Uppträdanden:
Kirsi Poutanen, sång
Esa Helasvuo, piano

Ingår i inträdet: 12 € / 8 € / Museikort