Idag
11.00-20.00
Tilaa uutiskirje

news
Konstuppgift för barn: En främmande värld

Bekanta dig med Patricia Piccininis utställning Mellan ljus och skugga genom att ta del av Konsthallens konstuppgifter! Uppgifterna är riktade till barn men de lämpar sig också för äldre konstvänner. Genom det egna konstnärliga arbetet fördjupas tolkningen av verken och utställningsupplevelsen.

UPPGIFT: En främmande värld

I Patricia Piccininis och Peter Hennesseys gemensamma konstverk Ensam med Gudarna som finns utställd i Konsthallen presenteras en gestalt som kallas Stora killen. Han har tillsammans med Trädgårdsmästarens dotter bokstavligen fött en värld full av märkvärdiga saker. I Konsthallen visas det som finns kvar av den världen. Hurdana saker hittar du på bilden?

Om du kommer till Konsthallen eller tittar på den virtuella guidningen kan du i vår sal med skulpturer själv se Stora killen. Han kan hittas på väggen med spegelbitarna – på bitarna. Vi ser Stora killen i speglarna som finns bakom! För Patricia Piccinini är det viktigt att vi som betraktare blir en del av hennes verk. Alltid när vi tittar på konst gör vi våra egna tolkningar. Ingen tolkning är felaktig!

Hurdana saker ser du omkring dig nu? Ta ett papper och rita och färglägg din omgivning som om den var en annorlunda, främmande värld. I likhet med Stora killen kan du skapa allt möjligt nytt och främmande och roligt! Sådant som kombinerar saker som finns i din omgivning. Hur skulle till exempel en stol som har dina föräldrars kramande händer se ut? Eller ett kylskåp ur vilket det kläms ut glassbollar som inte smälter? Eller din pulpet ur vars springor det rinner ner svalkande vatten på dina fötter som om du stod under ett vattenfall? Ditt kramdjur som istället för vanlig päls har ett morotsland?