Idag
11.00-20.00
Tilaa uutiskirje

news
Konstuppgift för barn: Skydda naturen

Bekanta dig med Patricia Piccininis utställning Mellan ljus och skugga genom att ta del av Konsthallens konstuppgifter! Uppgifterna är riktade till barn men de lämpar sig också för äldre konstvänner. Genom det egna konstnärliga arbetet fördjupas tolkningen av verken och utställningsupplevelsen.

UPPGIFT: Skydda naturen

Patricia Piccinini tar ofta upp människans relation till naturen i sina verk. I många av hennes verk förekommer djurarter som håller på att utrotas på grund av människan. Om du besöker Konsthallen kan du se flera exempel på sådana djurarter.

I verket Planta bär en fadersgestalt på sina axlar ett barn som påminner om en trädstubbe. Vi borde ta hand om naturen på samma sätt som vuxna som älskar oss tar hand om oss – precis så som fadersgestalten bär upp Plantan och stöder dess växande.

Fota dig själv när du bär på, rör vid eller betraktar något i naturen, eller beskådar en vy som du vill skydda och som du vill att bevaras oförändrad. Kom ihåg att be om hjälp om du inte själv klarar av att fota. Du kan också iscensätta en bild. Du kan till exempel bygga ett djur av kottar och grenar! Det går bra att filma och fota med mobilen.

Dela dina foton med dina vänner och utmana dem att göra detsamma. Samlas tillsammans och diskutera era fotografier. Vad kunde ni göra så att ni lyckas skydda de saker ni har valt ut? Printa era foton och bygg tillsammans upp en liten fotoutställning. Bjud in gäster till utställningen!