Idag
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

news
Bild: Patrik Rastenberger
Plastpåsemålning

På grund av undantagstillståndet har vi också blivit tvungna att avboka babymåndagarna. Vi vill ändå uppmuntra och stöda er i att skapa upplevelser, göra konst och leka tillsammans med babyn hemma. Vi delar konstidéer som är lätta at förverkliga hemma tillsammans med babyn.

Den här arbetsformen är trevlig på så vis, att den inte just skapar någon röra alls. Du kan fästa målningsunderlaget vid bordet framför barnstolen eller golvet med tejp om babyn är så liten att den inte ännu kan sitta. En liten baby kan arbeta på golvet liggandes på mage. Du kan vika en liten filt eller lägga en kudde under barnets överkropp som stöd. Då har barnet lättare att hålla sig uppe.

Du behöver:
Akvarellpapper eller kartong
En så stor minigrip-påse som möjligt
Målartejp
Finger- eller flaskfärger

Klipp ut en pappersbit som är lika stor som minigrip-påsen. Droppa färgerna på pappret. Det lönar sig att bara använda ett par olika färger åt gången, så att resultatet inte bara blir en brunfärgad röra. Placera försiktigt målningsunderlaget i minigrip-påsen, stäng påsen och fäst den vid bordet eller golvet med tejp. Tejpa alla fyra sidor, så att barnet inte kan riva loss påsen från underlaget. När målningsstunden är över kan du ta ut pappret från påsen och låta konstverket torka.