Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni pe 21.6.–su 23.6. Hyvää juhannusta!
Tilaa uutiskirje

Grönlund-Nisunen, Liquid Diagram, 2009 Installation

Grönlund-Nisunen: Grey Area

28.1. - 5.3.2017

Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen muodostama taiteilijapari tunnetaan tilallisista, liikettä ja ääntä yhdistelevistä installaatioista. Työt saavat katsomaan painovoiman, magnetismin ja lämpötilan kaltaisia ilmiöitä uusin silmin: kineettiset teokset ovat kuin kojeita, jotka yllättävät katsojan paljastamalla aineettomista ilmiöistä niiden aisteilla koettavia, visuaalisia ulottuvuuksia.

Retrospektiivisessä näyttelyssä on esillä Grönlund-Nisusen uran avainteoksia sekä aivan uusia töitä. Näyttelyssä nähdään myös paljon teoksia joita ei ole aikaisemmin nähty lainkaan Suomessa, kuten Venetsian Biennaaliin 2001 tehty installaatio.

1990-luvulta saakka yhdessä työskennellyt kaksikko on saanut urallaan useita kotimaisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, kuten Taiteen valtionpalkinnon 2001 sekä Maailman kulttuurineuvoston myöntämän Leonardo da Vinci -palkinnon 2013. Taiteilijat ovat tehneet useita julkisia teoksia, joista uusin tullaan näkemään Espoon Keilaniemen metroasemalla.

Näyttelyn tuottaa Suomen Taideyhdistys. STY järjestää vuosittain kotimaisen taiteilijan suurnäyttelyn Helsingin Taidehallissa. Näyttelysarjassa on aikaisemmin nähty mm. Jussi Heikkilän, Esko Männikön ja Leena Luostarisen näyttelyt.

Grönlund-Nisunen, Orbita, 2005

 

Näyttelyn tuottaa Suomen Taideyhdistys

 

Kiitos