Tänään
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

Kuva / Bild / Image: Julian Opie: Lily, 2014

Julian Opie

23.5. - 9.8.2015

Julian Opien kädenjälki on yksi nykytaiteen tunnistettavimmista. Graafisesta kuvakielestään tunnetun taiteilijan näyttelyssä nähdään niin maalauksia, veistoksia kuin videoitakin. Helsingin Taidehallin suurnäyttely ulottuu myös rakennuksen julkisivuun.

Mustat ääriviivat, voimakkaat väripinnat, yksinkertainen ilmaisu; aina jokin yllätys, joka tekee arkisesta aiheesta jännittävän.Oman pelkistetyn taiteellisen kielensä luonut Julian Opie ammentaa estetiikassaan kadunvarsikylteistä ja urbaanista kuvakielestä, poimien aiheensa ja tekemisen tapansa taidehistorian perinteestä. Ne saavat hänen käsittelyssään uuden, yllättävän muodon: rintakuva kasvaa kaksimetriseksi, muotokuva vinkkaa silmää ja ihmisen siluetti herää eloon mahdollisimman vähin yksityiskohdin.

Maalaustaiteen ja kuvanveiston mahdollisuuksia tutkiva Opie työskentelee sarjallisesti ja kokeilee näyttelyissä ennakkoluulottomasti uusia ideoitaan. Taidehallin näyttelyssä nähdään maalauksia, mosaiikkimuotokuvia, LCD-videoita sekä suurikokoisia, 3D-mallinnettuja hartsiveistoksia. LED-animaatioita ripustetaan myös Taidehallin Aurorankadun puoleiseen julkisivuun. Nervanderinkadun puoleisella seinällä nähdään teoksia Opien kuuluisasta, käveleviä ihmisiä kuvaavasta sarjasta.

 

Julian Opie. Sheep. 1. 2015. Overlaid acrylic panel


Kuva / Bild / Image: Julian Opie: Walking in London in the rain, 2013. Courtesy Rolf Rickenbacher