Tänään
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

Pekka Vesterinen

Pekka Vesterinen

12.4. - 11.5.2014

Pekka Vesterisen Avoin sarja tutkii maalaamisen mahdollisuuksia.

Pienten ja nopeiden teosten maalaaminen on Vesteriselle tapa suhtautua työhönsä maalaarina vapaammin: erilaiset värit ja aiheet pääsevät helpommin käyttöön. Taiteilijan vuonna 2007 aloittamassa Avoimessa sarjassa sekoittuvat maisemallisuus, luonnon värit ja valovaikutelmat.

Taidehallin Studio-näyttelyssä nähdään kesän 2012 aikana syntyneitä Avoimen sarjan teoksia, joihin Vesterinen eräänlaisen matkapäiväkirjan tapaan havainnoi suurkaupungin kuuman kesän tunnelmaa ja uutta fyysistä ympäristöä. Teokset ovatkin kuin maalattuja postikortteja esittävän ja ei-esittävän väliltä. Näyttelyn ripustuksessa taiteilija haluaa antaa katsojalle tilaa tarkastella pieniä, mutta tiiviin värikylläisiä maalauksia.

Avoimen sarjan rinnalla Vesterinen työstää suurikokoisia ja hitaita teoksia. Hänen töitään on ollut esillä sekä Suomessa että ulkomailla yli 30 vuoden ajan. Vesterisen teoksia on lukuisissa merkittävissä kokoelmissa, kuten Kiasman, EMMA:n, Suomen valtion, Saastamoisen säätiön ja Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmissa.