Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni pe 21.6.–su 23.6. Hyvää juhannusta!
Tilaa uutiskirje

Shoji Kato

17.5. - 27.7.2014

My Marks: Third Movement

Shoji Katon lavastetuissa tilanteissa on häivähdys toimintaa. ”Havainnoin ympäristöä ja järjestän vuorovaikutusta sellaisten asioiden välille, jotka tuntuvat liittyvän minuuteen tai tukevan sitä.”

Katolla on ollut kolme aiempaa näyttelyä, jotka kaikki liittyvät samaan teemaan. Taidehallin Studioon Kato tuo esineitä ja kuvia, jotka viittaavat ihmisen toimintaan ja kiinnostukseen kultaa kohtaan, kuten esineitä museoarkistoista, kaupallisia kultaesineitä sekä erilaisia valmiita kultaisia, hip-hop-tyyliin tuunattuja nimisormuksia. Osassa sormuksista on sama nimi, jolloin ne on esitetty myös kahden ihmisen käsistä otetuissa valokuvissa. Kaikki näyttelyn eri osa-alueet liittyvät toisiinsa ja tuovat Taidehallin Studioon tunteen arkipäivän ihmeellisyyksistä.

Shoji Kato asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut sAmsterdamissa Academie voor Beeldende Vorming -koulussa, hänellä BFA-tutkinto New Yorkin Purchase Collegesta sekä taiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta, jossa hän on myös jatkotutkinto-opiskelija. Katolla on ollut näyttelyitä mm. Yhdysvalloissa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Singaporessa, Sveitissä, Italiassa, Kiinassa, Britanniassa, Irlannissa, Unkarissa ja Suomessa. Kesällä 2014 Shoji Katon tekemä julkinen taideteos paljastetaan Oulun yliopiston Saalastinsalissa. Katon teoksia on useissa julkisissa kokoelmissa, mm. Nykytaiteen museo Kiasmassa.