Tänään
11.00-20.00
Tilaa uutiskirje

Juhana Blomstedt, Punainen abstraktio, 1969. Sammon kokoelma. Kuva: Rauno Träskelin

Taiteen henki

25.11. - 31.12.2017

Kurkistus Sammon kokoelmaan esittelee suomalaisen taiteen harvoin nähtyjä helmiä kultakaudelta modernismiin.

Sampo-konsernin kokoelmasta koottu Taiteen henki -näyttely on tuore silmäys tuttujen taiteilijoiden tuotantoon: näyttelyssä nähdään harvoin esillä olleita teoksia nimekkäiltä taiteilijoilta Akseli Gallen-Kallelasta Helene Schjerfbeckiin, Juhana Blomstedtista Leena Luostariseen.

Kattava kokoelma pitää sisällään noin 1000 teosta, joista näyttelyn kuraattorina toimiva taidehistorioitsija Tuula Karjalainen on koonnut noin sadan teoksen katsauksen kotimaisen taiteen tarinaan 1820-luvulta 1990-luvulle.

”Näyttely on jännittävä näkymä suomalaisen taiteen eri vaiheisiin. Sammon kokoelmaan kuuluu valtavan hienoja teoksia, joista monet ovat olleet esillä vain harvoin, jos koskaan. Nimekkäiltä taiteilijoilta nähdään myös vähemmän tuttuja varhaisvaiheen teoksia”, Tuula Karjalainen kertoo.

Sammon kokoelman tavoitteena oli luoda katsaus suomalaisen kuvataiteen kehitykseen ja tuoda taide osaksi asiakkaiden ja henkilöstön arkea. Suurin osa taidehankinnoista tehtiin 1960-luvun jälkeen.

Maalauksista, veistoksista ja grafiikasta koostuva Taiteen henki on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Sammon taidekokoelman tuo suuren yleisön nähtäville tytäryhtiö Mandatum Life sekä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Lue lisää: taiteenhenki.fi

Huom! Näyttelyn aikana on poikkeuksellisia aukioloaikoja.

Helene Schjerfbeck, Virkkaava tyttö, 1904. Sammon kokoelma. Kuva: Rauno Träskelin