Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni pe 21.6.–su 23.6. Hyvää juhannusta!
Tilaa uutiskirje

Tony Vaccaro: Elämä on ihanaa

5.6. - 8.8.2021

Tony Vaccaron (s. 1922, Yhdysvallat) valokuvissa sukelletaan menneiden maailmojen tunnelmiin ja tuokioihin.

Elämä on ihanaa -näyttely esittelee kansainvälisesti tunnetun valokuvaajan ikonisia muoti- ja lifestylekuvia 1950–70-luvuilta. New Yorkin glamourin lisäksi kuviin on tallentunut nostalgista kesätunnelmaa Suomesta; Taidehallissa nähdään myös Vaccaron kesällä 1964 Life-lehdelle ottamia tunnelmallisia Marimekko-kuvia Porvoosta ja Helsingistä. Vierailu oli taiteilijalle erityinen: kuvissa poseeraa myös Vaccaron tuleva vaimo, Marimekon mallina toiminut Anja Lehto.

Helsingin Tadehallissa esitellään Vaccaron lähes 80 vuotta kestänyttä tuotteliasta uraa 130 valokuvan voimin. Muotikuvien lisäksi näyttelyssä nähdään useita kuvataiteilijoiden ja julkisuudenhenkilöiden potretteja; kuvissa poseeraavat mm. Pablo Picasso, Georgia O’Keeffe, Leonard Cohen ja Sophia Loren.

Esillä on myös sotavalokuvistaan tunnetun Vaccaron uran ensimmäisiä kuvia toisen maailmansodan taisteluista Saksassa ja Ranskassa, sekä valikoima otoksia sodanjälkeisen Euroopan tunnelmista uudelleenrakentamisen aikaan.

Elämä on ihanaa -näyttely esittelee Tony Vaccaron tuotantoa ensimmäistä kertaa Suomessa. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Tony Vaccaro Studion, Monroe Galleryn ja Marimekon kanssa.

 

Kuva: Tony Vaccaro: Anja with Oranges, Naples, Italy, 1965. Courtesy of Monroe Gallery of Photography and the Tony Vaccaro Studio.