Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

Tapaus tuli esiin Taidehallin sisäisissä selvityksissä. Poliisitutkinta ei vaikuta Taidehallin toimintaan.

Helsingin Taidehallin säätiö on jättänyt joulukuussa 2021 poliisille tutkintapyynnön entisen johtajansa epäillyistä taloudellisista väärinkäytöksistä. Asia on kirjattu Taidehallin viime vuoden toimintakertomukseen, joka on toimitettu opetus- ja kulttuuriministeriöön 30. huhtikuuta vuosiraportoinnin yhteydessä.

Tutkinta kohdistuu tapahtumiin, jotka ajoittuvat vuosille 2014–2021 ja niiden yhteisarvo on suuruusluokaltaan tämänhetkisen tiedon mukaan toistasataatuhatta euroa. Johtaja työskenteli Taidehallin palveluksessa vuodesta 2013 toukokuuhun 2021.

”Elämme luottamusyhteiskunnassa, jossa johtavassa asemassa olevalla ihmisellä on laaja toimintavapaus. Oli järkytys, kun epäillyt väärinkäytökset tulivat esiin”, sanoo Helsingin Taidehallin säätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Huotari.

Epäily väärinkäytöksistä syntyi Taidehallin sisäisissä selvityksissä. Poliisilla on tutkintavastuu tapauksen selvittämisestä. Taidehalli on rikosasiassa asianomistajana, eikä tutkinta vaikuta Taidehallin toimintaan. Taidehalli antaa viranomaisille työrauhan.

Näyttelytoiminta turvattu

Taidehallin taloudellinen tilanne on vakaa. Sen tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat tietoisia entiseen johtajaan kohdistuvasta tutkinnasta.

Taidehallin nykyisen toimitusjohtajan Nina Toppilan työ ja Taidehallin näyttelytoiminta jatkuvat suunnitelmien mukaan. Näyttelyohjelman pääpaino on nykytaiteessa, jonka lisäksi Taidehallissa nähdään myös muotoilua ja arkkitehtuuria.

Voittoa tavoittelematon Taidehalli ei kerää omaa kokoelmaa, vaan toimii vaihtuvien näyttelyiden esittelytilana. Taidehallin omistaa yksityinen säätiö, jonka taustalla ovat taiteilija- ja taidejärjestöt. Vuodesta 1928 toiminut Taidehalli sijaitsee Helsingin Etu- Töölössä Nervanderinkadulla.

Mediatiedote 3.5.2022