Ti 4.11. klo 18
Pöytä on katettu – taiteen keskelle!
Tule viettämään tunnelmallista alkusyksyn iltaa Taidehallin näyttelytilaan loihditun illallisen äärelle. Taidehallissa nähdään keräilijä Timo Miettisen taidekokoelman helmistä koottu näyttely “Katson kohti maata”. Esillä on niin suomalaisia klassikoita kuin nykytaiteen kansainvälisiä kärkinimiä.
Teosten keskellä nautittava Ravintola Finnjävelin Art Dinner koostuu herkullisesta neljän ruokalajin menusta.
Sesongin mukaisen menun on suunnitellut Finnjävelin keittiömestari Henri Alén. Ruoat ovat saaneet inspiraationsa neljästä näyttelyssä olevasta taideteoksesta. Ennen jokaista annosta keräilijä kertoo taideteoksesta ja keittiömestari ruokalajista. Illalliseen kuuluu myös näyttelyn lyhyt esittely.
Menu:
Alchemy
Finnjävelin Karjalanpiirakka
keltuaiskreemiä, graavattua keltuaista ja voisulaa
**
Nimetön
Pintapaahdettua merisiikaa
piparjuurikreemiä, paahdettua kurkkua, purjotuhkaa
**
Putikko II
Haudutettua karitsaa, savustettua selleripyrettä ja metsäsieniä
**
Lingonberry RedPuolukkamannaa, valkosuklaasorbettia ja kuivattua puolukkaa sekä rautayrtinkukkaa
Menun hinta 98 €
Varaa paikkasi ainutlaatuiseen iltaan tästä linkistä.
Paikat ovat myynnissä ainoastaan ennakkoon.
Ovet avautuvat klo 18.00; illallinen alkaa noin klo 18.30.
Sisäänkäynti Helsingin Taidehallin pääovesta, Nervanderinkatu 3
Esteetön sisäänkäynti Ainonkadulta, Finnjävelin oven jälkeen, käännytään Taidehallin takapihalle, jonka perällä on ovi. Summerissa lukee Taidehalli Lippukassa. Hissillä pääsee suoraan 2. kerroksen näyttelytiloihin, joissa illallinen pidetään.
Allergiat ja erityisruokavaliot: illalliskortin ostovaiheessa on mahdollisuus erityisruokavalioiden ilmoittamiselle. Kaikki tarjoiltava ruoka on laktoositonta. Menusta on saatavilla kasvisversio sekä gluteeniton versio, mutta ei maidotonta tai vegaanista vaihtoehtoa.
Kuvatiedot: Eemil Karila, Lingoberry Red, 2020 & Anna Luukkainen, Putikko II, 2013