Tänään
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

news
Maija Blåfield, Scenic View, 2023
Kouluryhmille ilmaisia opastuksia Blåfieldin näyttelyyn

Taidehalli tarjoaa kouluryhmille ilmaisia toiminnallisia opastuksia Maija Blåfieldin näyttelyyn

Helsingin Taidehalli tarjoaa ilmaisia, erityisesti kouluryhmille suunniteltuja opastuksia Maija Blåfieldin näyttelyyn Tarinoita tienpientareelta. Koululaiskierrokset järjestetään museon ollessa suljettuna, joten ryhmät saavat tutustua näyttelyyn ainutlaatuisessa rauhassa.

Opettajat voivat valita ryhmälleen suomenkielisen tai ruotsinkielisen opastuksen. Kierrokset voidaan järjestää myös englanniksi ja selkokielisesti. Opastuksia järjestetään 6.2.–2.3.2023 välisenä aikana.

Yhteiskunnallisia teemoja, huumoria unohtamatta

Toiminnallisen opastuksen aikana tutustutaan taiteilija, elokuvaohjaaja Maija Blåfieldin tuotantoon. Tarinoita tienpientareelta -näyttelyn dokumentaarisissa teoksissa etsitään uusia katsomisen tapoja meitä ympäröivään todellisuuteen, oli kyse sitten kansallismaisemaksi miellettävästä metsästä tai elämästä itsensä maailmanpelastajana näkevän henkilön silmin. Taiteilijana Blåfield on ennen kaikkea tarinankertoja, jonka teoksissa on aina mukana myös hienovaraista huumoria. Esillä on useita liikkuvan kuvan teoksia, valokuvaa ja tekstiä yhdistelevä teossarja sekä piirustuksia.

Opastukset on suunniteltu siten, että ne sopivat hyvin monenlaisten kouluaineiden ja tavoitteiden yhteyteen. Tilaisuudessa keskustellaan lähestyttävästi nykytaiteesta, katsotaan 15 minuutin mittainen dokumentaarinen elokuva ja keskustellaan elokuvan teemoista, kuten omasta luontosuhteesta. Ryhmät saavat myös vapaaehtoisen, opastukseen sidotun tehtävän.

Ilmoita ryhmäsi mukaan

Opastukset soveltuvat yläkoululaisille (alkaen 7. luokasta) ja toisen asteen opiskelijoille. Kierros taidemuseossa on kokonaisuudessaan tunnin mittainen ja järjestetään Taidehallissa helmi-maaliskuussa maanantaisin (koko päivä), keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin (aamupäiväajat ennen kello 11). Ryhmiä ohjaavat kannustavat oppaat Aura Nurmi (suomi, englanti) ja Hanna Arhippainen (ruotsi, englanti). Helsingin Taidehalliin on myös erillinen, esteetön sisäänpääsy, ilmoitathan sen tarpeesta.

Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen opas@taidehalli.fi, ja sovimme ryhmällenne sopivan käynnin! Vastaathan pikaisesti, sillä ryhmät täyttyvät nopeasti.

Kerrothan ilmoittautuessasi ryhmäsi käyttämän kielen ja ryhmäkoon. Vastaamme mahdollisimman pian ja tarjoamme vapaita opastusaikoja. Huomioithan, että näyttelyn viimeinen aukiolopäivä on 5.3.2023.