Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni pe 21.6.–su 23.6. Hyvää juhannusta!
Tilaa uutiskirje

news
Kuva: Ursa Minor
VISUAL MOTION ART – viittomakielisen taiteen pop up -tapahtuma

Keskiviikko 25.9. klo 18

Hyvää kansainvälistä kuurojen viikkoa. Kansainvälisen kuurojen viikon ytimessä on maailman kuurojen yhteenkuuluvuus ja solidaarisuus sekä tämän vahvan yhteisöllisyyden juhlistaminen yhdessä muun maailman kanssa.

Kansainvälisellä kuurojen viikolla Taidehallissa esitetään viittomakielinen VISUAL MOTION ART pop up -tapahtuma, jossa kaksi viittomakielistä taiteilijaa esittää tulkintojaan Ugo Rondinonen klovnihahmojen tunnetiloista. Viittomakielisen kirjallisuuden eri tyylilajeja teoksissaan sekoittavat taiteilijat tekevät visuaaliseksi sen mitä tunnemme. Teosten keskellä he kutovat visuaalisia ja liikkuvia kuvia, tuoden viittomakielisen arkitodellisuuden osaksi näyttelyn värikästä maailmaa. Esitykset tapahtuvat viittomakielisen opastuksen yhteydessä ja niistä voivat nauttia sekä viittomakieliseen opastukseen osallistuvat että muut museovieraat.

Ursa Minorin tuottama VISUAL MOTION ART on pop up -tapahtuma, jossa pääsemme näkemään niin viittomakielistä runoutta ja tarinankerrontaa, kuin Visual Vernaculariakin. Visual Vernacular on runojen ja mimiikan sävyttämä tarinankerronta yhdistää liikkeen, viittomakielen, eleet ja kasvojen ilmeet.

Ursa Minor on viittomakielinen esittävän taiteen osuuskunta ja vapaa teatteri, joka luo ratkaisuja viittomakielisen taiteen ja taiteen kentän kohtaamiseen.

Esiintyjät:
Lee Robertson
Olga Green

Yhteistyössä Ursa Minor ja Helsingin Taidehalli
Oppaana toimii Netta Keski-Levijoki.

Opastus ja esitykset sisältyvät näyttelylipun hintaan: 12 € / 8 € / Museokortti