Tänään
11.00-20.00
Tilaa uutiskirje

news
Weaving Textures. Kuva: Mariangela Pluchino
Työpaja: Weaving Textures and Feelings

Sonja Jokiniemen työpaja Weaving textures and feelings on keskusteleva kokonaisuus, jossa kollektiivinen kertomus toteutuu käsin kosketeltavana esineenä. Sonja työskentelee lankojen ja kankaiden parissa ja kutsuu vierailijat luomaan niistä kokonaisuuden yhdessä hänen kanssaan. Hän kysyy, kuinka tarinoita kerrotaan ja kuka tai mikä voi kertoa tarinaa. Sonja on kiinnostunut ei-verbaalisista kommunikoinnin strategioista ja paluusta läheiseen tarinankerrontaan kielellisen manipulaation keskellä. Kuinka erilaiset tekstuurit voivat kommunikoida sitä, mitä sanat eivät tavoita?

Työpajan tarkoituksena on kerätä erilaisia tarinoita ja kertomuksia lankojen ja tekstiilin kautta. Tämä osallistava praktiikka jatkuu seuraavan vuoden aikana, liikkuen kohti julkista taideteosta – eräänlaista peittoa, joka on kulkenut monissa paikoissa, jota moni ihminen on koskettanut ja jossa tuntuvat monien ihmisten jäljet ja äänet.

Työpaja toteutetaan yhteistyössä Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaalin kanssa.

Työpaja 23.11. Osallistujat on jaettu 6 henkilön ryhmiin.
Ryhmien ajat: 10–10.45 / 11–11.45 / 12–12.45 / 14–14.45 / 15–15.45
Osallistumismaksu: 15€
Liput verkkokaupasta

 

Sonja on kehittänyt työpajakonseptin ÖH-näyttämöteoksen rinnalla. ÖHin ensiesitys nähdään osana Liikkeellä marraskuussa -festivaalia sekä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ohjelmaa. Lisää Sonjasta ja ÖH-teokseen liittyvistä ajatuksista voit lukea täältä.

Pyrimme poikkeustilanteen huomioiden luomaan taiteilijan ja osallistujien välille mahdollisimman avoimen kohtaamisen, jossa aito yhteistyö toteutuu. Työpaja toteutetaan pienryhmissä, jotta jokainen voi osallistua niihin turvallisesti. Festivaaliesityksiä koskevat turvallisuusohjeet ovat voimassa myös työpajassa. Löydät turvallisuusohjeet täältä.