Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

news
Liikkeellä marraskuussa

5.11. klo 18-20
Vapaa pääsy
 

Janina Rajakankaan ja Neil Callaghanin tulevan yhteisteoksen Over Your Fucking Body ensimmäisen, kolmipäiväisen työvaiheen päätteeksi järjestetään yleisölle avoin tapahtuma Taidehallissa. Esitys on osa Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaalia.

Rajakangas ja Callaghan haluavat tehdä teoksen niin, että yleisö on läsnä heti alusta alkaen. Dueton sijaan ideana on tehdä trio, jossa yleisö ottaa kolmannen esiintyjän paikan. Taiteilijat paljastavat, miten he lähestyvät teosprosessia ja tarjoavat harjoitteitaan ja tutkimusmetodejaan jokaisen halukkaan kokeiltavaksi.

”Yhdessä yleisön kanssa tarkastelemme teoksen asettamaa kysymystä: Miten ymmärtää yleisö yhtenä trion osana, ja samalla kunnioittaa jokaisen yleisön jäsenen yksilöllisyyttä? Miten yksilöt muodostavat kollektiivin, jota kutsutaan yleisöksi?”

”Käytämme meidän ja yleisön muodostamaa kolmikantaa luodaksemme mahdollisuuksia intiimien reaktioiden jakamiselle. Harjoitusprosessin alun avaaminen muille tulee olemaan epämukavaa ja rohkeutta vaativaa; se on sekä antelias ele että ystävällinen avunpyyntö.”

Ennen yleisötilaisuutta taiteilijat työstävät teostaan työpajassa Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa 3.-5.11. Over Your Fucking Body saa ensi-iltansa vuoden 2019 Liikkeellä marraskuussa -festivaalilla.

Taidehallin esitykseen on vapaa pääsy, ja sinne voi saapua milloin tahansa sen keston aikana. Esityksessä voi viipyä haluamansa ajan.

Neil Callaghan on tehnyt esityksiä vuodesta 2002 tanssin, teatterin ja kuvataiteen saralla. Hän tekee töitä yksin ja yhteistyössä Lea Andersonin, Doris Uhlichin, Nicola Coniberen, Dan Canhamin, Requardt & Rosenbergin, Simone Kenyonin, Janina Rajakankaan ja Vlatka Horvatin kanssa. Tällä hetkellä hän esiintyy Meg Stuartin teoksessa Until Our Hearts Stop.

Janina Rajakangas toimii pääasiallisesti koreografina, jonka taiteelliseen praktiikkaan kuuluu keskeisesti myös esiintyminen, opetus, julkinen reflektointi ja moderointi. Hän on ohjannut muun muassa teokset Dinosaurus (2015,) Teini (2017) ja Kanarialintu (2018). Rajakangas esiintyy tanssijana ryhmille Frauke Requardt, Requardt & Rosenberg ja Robert Clark Lontoossa. Vuonna 2018 Janina työskentelee Taiteen edistämiskeskuksen taiteilija-apurahalla.

Ohjaus ja koreografia:
Neil Callaghan, Janina Rajakangas ja yleisö
Äänisuunnittelu:
Miki Brunou
Tuottaja:
Ulrika Vilke
Tuotanto: 
Zodiak – Uuden tanssin keskus, Janina Rajakangas Projekti, Liikkeellä marraskuussa
Tukija:
Taiteen edistämiskeskus
Yhteistyössä:
Taidehalli
Kuvankäsittely: 
Jenni Pystynen