Idag
11.00-20.00
Tilaa uutiskirje

news
Foto: Susanna Alatalo
Konsthallens julförfest

Lördag och söndag 7.-8.12. kl. 13-17

Kom och skapa en personlig jul!

På Konsthallen förbereder vi oss för julen tillsammans med familjen. Vid paketeringstjänsten blir småpaketen inslagna i presentpapper skapade av konstnärer och i verkstäderna tillverkas det kransar och kort av överraskande material. Jultrion håller konsert och publiken får också vara med och sjunga kända julsånger. Man kan också bekanta sig med utställningen genom en guidad rundtur samt Kioski butiken är dekorerad med unika julgåvor.

Paketeringsverkstaden samt paketeringstjänsten

Skapa dina egna själfulla julpaket! I verkstaden utvidgar vi gränserna för paketet som begrepp och fenomen. Hämta in din julklapp för paketering eller gör ett eget julpaket av återvinningsmaterial. Paketeringsmaterialet är insamlat från fält, bakgårdar och lopptorg. I paketeringsverkstaden prövas om paketet kunde fungera som ett stilleben, en struktur eller kanske till och med en samling. Som paketartesaner och verkstadsansvariga fungerar konstnärerna Liina Kuittinen, Sara Kovamäki och Salla Valle.

Jultrion och allsång kl. 13.30 och 14.30

I Nora Akselins, Aino Kovanens och Matleena Kohonens trio ljuder klarinetten, flöjten, kantelen samt stämsång. De tre mångsidiga musikerna hämtar en känslig, akustisk julstämning till Konsthallen och kombinerar omtyckta julsånger med bland annat improvisation och folk-influenser. Publiken får också sjunga under trions ledning vid sidan av dagens andra konstupplevelser.

Julerbjudanden i Kioski butiken

Kioskens nya juliga urval lockar också till köp. Under veckoslutet får du 20% rabatt på alla normalprissatta böcker, så missa inte chansen att hitta unika gåvoidéer. Du kan få gåvorna paketerade direkt eller själv göra julpaketen av återvinningsmaterial i verkstäderna.

Café Finnjävel

Dessutom serverar Café Finnjävel salta och söta bakverk från sin egna bagare, samt Finnjävels egna äppelsmakande glögg på Konsthallen’s entréplan.

Varmt välkomna!

Programmet för båda dagarna:
Paketeringstjänst kl. 13-17
Verkstäder kl. 13-17
Minikonserter och allsång kl. 13.30 och 14.30
Guidade turer kl. 15

Ingår i entrébiljettens pris 12 € / 8 € / Museikort