Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

news
Kuva: Susanna Alatalo
Taidehallin jouluetkot

Lauantaina ja sunnuntaina 7.-8.12. klo 13-17

Tule luomaan omannäköistäsi joulua!

Taidehallissa valmistaudutaan jouluun yhdessä koko perheen kanssa. Paketointipalvelussa pikkulahjat saavat ylleen taiteilijoiden toteuttamat kääreet ja työpajoissa loihditaan kransseja ja kortteja yllättävistä materiaaleista. Jouluinen trio konsertoi ja myös yleisö saa laulaa tuttuja joululauluja. Joulupukkikin piipahtaa! Näyttelyyn voi tutustua opastetuilla kierroksilla ja Kioskista löydät uniikit lahjaideat.

Paketointityöpaja sekä paketointipalvelu

Kääri sielukkaat joulupaketit! Työpajassa venytellään paketin käsitteen rajoja ja miksei muutenkin. Tuo lahjasi paketoitavaksi tai tee itse joulupaketti kierrätysmateriaaleista. Paketointitarpeet on kerätty pelloilta, takapihoilta ja kirpputoreilta. Pajassa koetellaan olisiko paketista esimerkiksi asetelmaksi, rakennelmaksi tai vaikkapa kokoelmaksi. Paketteja loihtivat ja työpajan ohjaavat taiteilijat Liina Kuittinen, Sara Kovamäki ja Salla Valle.

Kranssi- ja korttityöpaja

Työpajoissa syntyvät vaihtoehtoiset joulukortit, joita kootaan kollaaseista ja kierrätysmateriaalista. Uudenlaista ilmettä joulunodotukseen syntyy villien kranssien avulla. Luonnonmateriaaleihin yhdistetyt yllätykselliset kierrätysmateriaalit ovat tätä päivää: havupuu kohtaa elektroniikkajätteen! Ota mukaan laatikoiden pohjille kertyneet tarpeettomuudet. Ne voit jättää kierrätyspöytään materiaaliksi tai hyödyntää omiin luomuksiisi. Työpajan ohjaavat taiteilijat Susanna Autio ja Kaisla Kyyhkynen.

Joulutrio ja yhteislaulua klo 13.30 ja 14.30

Nora Akselinin, Aino Kovasen ja Matleena Kohosen triossa soivat klarinetti, huilu ja kantele sekä stemmalaulu. Kolme monipuolista muusikkoa luovat Taidehalliin herkän, akustisen joulutunnelman yhdistellen rakastettuihin lauluihin muun muassa improvisaatiota ja folk-vaikutteita. Trion johdolla yleisökin pääsee laulamaan päivän muiden taide-elämysten ohessa.

Kioskin joulutarjoukset

Kioskin uusi jouluinen valikoima kutsuu ostoksille. Viikonlopun ajan saat kaikki normaalihintaiset kirjat 20% alennuksella. Tartu tarjouksiin ja löydä uniikit lahjaideat. Voit tuoda lahjat samalla paketoitavaksi tai tehdä itse joulupaketit työpajoissa kierrätysmateriaaleista.

Finnjävel Kahvila

Lisäksi Finnjävel Kahvila tarjoilee oman leipurin tekemiä suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä Finnjävelin omaa omenaista glögiä Taidehallin alakerrassa.

Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma molempina päivinä:
Paketointipalvelu klo 13–17
Työpajat klo 13–17
Minikonsertit ja yhteislaulua klo 13.30 ja 14.30
Opastetut kierrokset klo 15

Sisältyy pääsylipun hintaan 12 € / 8 € / Museokortti