Idag
Stängt
Konsthallen är stängd fre 21.6–sö 23.6. Glad midsommar!
Tilaa uutiskirje

news
Konstuppgift för barn: Favoritvarelse ur framtiden

Bekanta dig med Patricia Piccininis utställning Mellan ljus och skugga genom att ta del av Konsthallens konstuppgifter! Uppgifterna är riktade till barn men de lämpar sig också för äldre konstvänner. Genom det egna konstnärliga arbetet fördjupas tolkningen av verken och utställningsupplevelsen.

UPPGIFT: Favoritvarelse ur framtiden

I Patricia Piccininis verk Lösdrivarna ser vi två djur som ligger och gosar sig bredvid varandra. Eller är de överhuvudtaget djur? Påminner de dig om något djur? Skulle det vara trevligt att krypa ner bland lösdrivarna och göra dem sällskap?

I likhet med många övriga av Patricia Piccininis verk är det många olika arter och till och med föremål som förenas i Lösdrivarna. De är tack vare sin uttrycksfullhet väldigt lika människor men påminner ändå om djur. På ryggsidan liknar de skosulor!

Med teknologins hjälp kan människan skapa varelser som de här. Vi förmår till exempel forma vår egen kropp, och också djuren och naturen omkring oss. Det är fascinerande, men väcker samtidigt mycket diskussion om det är rätt eller fel att vi människor formar och förändrar saker precis hur vi vill.

Bygg en favoritvarelse ur framtiden med hjälp av aluminiumfolie. Gör en stomme av ståltråd som du böjer. Favoritvarelsen kan vara en kombination av djur, människor, växter eller olika föremål och ha drag av dem alla. Eller så kan varelsen vara något alldeles annat! Bara fantasin sätter gränser! Fundera vem du vill glädja med din favoritvarelse och varför.