Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni pe 21.6.–su 23.6. Hyvää juhannusta!
Tilaa uutiskirje

news
Lasten taidetehtävä: Tulevaisuuden lemmikkiolio

Tutustu Patricia Piccininin Valon ja Varjon välissä -näyttelyyn Taidehallin taidetehtävien parissa! Tehtävät on suunnattu lapsille mutta ne soveltuvat myös varttuneemmille taiteen ystäville. Taidetehtävät ovat osa verkossa lapsille julkaistavaa opastusta ja ne syventävät oman taiteellisen työskentelyn kautta teosten tulkintaa ja näyttelykokemusta.

TEHTÄVÄ: Tulevaisuuden lemmikkiolio

Patricia Piccininin teoksessa Vetelehtijät näemme kaksi kylki kyljessä kiehnäävää eläintä. Vai ovatko ne edes eläimiä? Tuovatko ne mieleesi jonkin eläimen? Olisiko mukavaa käpertyä vetelehtimään vetelehtijöiden seuraan?

Kuten monissa Patricia Piccininin teoksissa myös Vetelehtijöissä yhdistyy useampi laji ja jopa esineet. Ne ovat ilmeikkyytensä vuoksi hyvin ihmisen kaltaisia mutta muistuttavat kuitenkin eläimiä. Selkäpuolelta ne näyttävät kengänpohjilta!

Ihminen osaa teknologian avulla luoda tällaisia olioita. Pystymme muokkaamaan esimerkiksi omia kehojamme, eläimiä ja luontoa ympärillämme. Se on kiehtovaa mutta herättää samalla paljon keskustelua siitä, onko oikein vai väärin, että me ihmiset muokkaamme ja muutamme asioita sellaisiksi kuin itse haluamme.

TEE NÄIN:
Rakenna alumiinifoliolla tulevaisuuden lemmikkiolio. Taivuttele runko rautalangasta. Lemmikkiolio voi olla yhdistelmä eläinten, ihmisten, kasvien tai esineiden piirteistä. Tai sitten se voi olla jotain aivan muuta! Vain mielikuvitus on rajana! Pohdi kenelle ja miksi tällainen lemmikkiolio haluttaisiin luoda.

KAIKKI TEHTÄVÄT JA VIDEO-OPASTUKSEN LÖYDÄT TÄÄLTÄ, klik klik!