Idag
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

news
Konstuppgift för barn: Min vän och jag

Bekanta dig med Patricia Piccininis utställning Mellan ljus och skugga genom att ta del av Konsthallens konstuppgifter! Uppgifterna är riktade till barn men de lämpar sig också för äldre konstvänner. Genom det egna konstnärliga arbetet fördjupas tolkningen av verken och utställningsupplevelsen.

UPPGIFT: Min vän och jag

Skulle det vara trevligt att leka med barnet? Hurdana lekar skulle ni leka? Vad tänker barnet göra med papegojan som det har i sin hand? Vad finns det för skillnader mellan dig och barnet i verket?

Patricia Piccinini vill att vi identifierar oss med hennes verk, det vill säga att vi upplever dem som bekanta på något sätt. Om verket till en början skrämmer eller äcklar oss tycker hon att det är bra att fundera på varför det är så. Patricia Piccinini är fängslad av hur vi upplever det som är annorlunda. Genom sin konst letar hon efter sätt att presentera olika former av skönhet.

Filma en video tillsammans med din vän eller dina vänner, där ni diskuterar med varandra. Hur skiljer ni er från varandra och vad har ni gemensamt? Vilka olika styrkor har ni som ni kan komplettera varandra med?

Ni kan placera er framför kameran och ställa den på ett bord och låta den filma er. Eller så kan en av er fungera som filmare och ändå delta i diskussionen. Mobilens kamera fungerar utmärkt som filmkamera.