Tänään
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

news
Lasten taidetehtävä: Ystäväni ja minä

Tutustu Patricia Piccininin Valon ja Varjon välissä -näyttelyyn Taidehallin taidetehtävien parissa! Tehtävät on suunnattu lapsille mutta ne soveltuvat myös varttuneemmille taiteen ystäville. Taidetehtävät ovat osa verkossa lapsille julkaistavaa opastusta ja ne syventävät oman taiteellisen työskentelyn kautta teosten tulkintaa ja näyttelykokemusta.

TEHTÄVÄ: Ystäväni ja minä

Olisiko teoksen lapsen kanssa mukava leikkiä? Millaisia leikkejä leikkisitte? Mitä lapsi aikoo tehdä kädessään olevalle papukaijalle? Mitä samanlaista ja mitä erilaista sinussa ja teoksen lapsessa on?

Patricia Piccinini toivoo, että samaistumme hänen teoksiinsa eli koemme ne jotenkin tutuiksi. Jos aluksi teos kuitenkin esimerkiksi pelottaa tai ällöttää, on hyvä hänen mukaansa pohtia syitä, miksi niin tapahtuu. Patricia Piccininiä kiehtoo se, miten suhtaudumme erilaisuuteen. Hän etsii taiteensa avulla tapoja esittää erilaista kauneutta.

TEE NÄIN:
Kuvaa ystäväsi tai ystäviesi kanssa video, jossa keskustelette toistenne kanssa. Miten eroatte toisistanne ja mitä samanlaista teissä on? Mitä erilaisia vahvuuksia teillä on, joilla täydennätte toisianne?
Voitte asettua kameran eteen ja laskea sen kuvaamaan esimerkiksi pöydän päälle tai yksi teistä voi toimia kuvaajana, joka osallistuu keskusteluun kameran takaa. Kännykkäkamera toimii mainiosti kuvaamisen välineenä.

KAIKKI TEHTÄVÄT JA VIDEO-OPASTUKSEN LÖYDÄT TÄÄLTÄ, klik klik!