Idag
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

news
Vauva leikkii Aarikka-lelulla. Kuva: pfstudio
Utställningen Kaija Aarikka: Babymåndagar på Konsthallen

Måndagar kl. 13–15

September: 18.9., 25.9
Oktober: 2.10., 9.10., 16.10., 30.10.
November: 13.11., 27.11

På Babymåndagarna bekantar vi oss med Kaija Aarikkas färgsprakande utställning med konstpedagoger och Konsthallens egen guide som ciceroner. Alla barn under ett år är välkomna att delta tillsammans med en vuxen.

Konsthallens utställning Kaija Aarikka präglas av lek, färgprakt och glädje, och allt detta får vi hänge oss åt också på Babymåndagarna! I utställningssalarna får barnen utforska färger och former på särskilda lekplatser. Medan barnen leker berättar museets guide för de vuxna om utställningen. De guidade turerna genomförs i lugnt tempo så att också barnens sätt att se på verken får ta den tid det kräver.

Babymåndagarna leds av Iisa Juva och Liini Laes. Iisa är konstpedagog och skribent. Hon arbetar som innehållsproducent och ordnar evenemang för barn. Liini är konstpedagog och producent på LAKU, en organisation som producerar barnkultur. Hon arbetar som lärare, guide och instruktör inom bildkonst och publikarbete.

Ankomst och program

Med barnvagn kommer du in till Konsthallen från gården. Vid restaurang Finnjävels ingång (Ainogatan 3) vänder du in på gården, dörren hittar du längst bak på gården. Lämna barnvagnen på första våningen, eftersom många av de utställda verken är placerade på golvet. Babyn kan du ta till utställningslokalen i famnen eller i en bärsele.

Dörrarna öppnas kl. 12.45.
Lekställena för barnen kl. 13–15.
Guidade turer på finska kl. 13.20 & 14.00. Längd: 20 min.

Evenemanget går på finska, instruktörerna och personalen kan också engelska. Guidningen sker på finska.

Biljetter: 29,00 €
50% rabatt med Museikort. Kod: taidevauva.

Biljettpriset inkluderar inträde till utställningen Kaija Aarikka, den ledda verksamheten på babylekplatserna, guidningen genom utställningen samt ett fotominne från evenemanget åt en baby och en vuxen. Övriga vuxna kan delta i evenemanget med Konsthallens biljett eller Museikortet.

Köp en förhandsbiljett för baby+vuxen HÄR.

Andra vuxna som vill delta kan köpa en biljett på evenemangsdagen från Konsthallens kassa.

Kontrollera uppgifterna på din förhandsbiljett i samband med köpet. Betalda biljetter byts inte ut och återinlöses inte.

Frågor och mer information: tuottaja@taidehalli.fi