Idag
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

news
Babymåndagens konsttips: Sammetslena fingerfärger

Vi vill stötta och uppmuntra er att uppleva, konstpyssla och leka tillsammans med babyn. Här hittar ni idéer som är lätta att förverkliga hemma tillsammans med babyn och småttingen.

SAMMETSLENA FINGERFÄRGER:
Det lilla barnet undersöker världen på ett heltäckande sätt och använder sig av sina olika sinnen. Att smaka på målarfärger är ofta en väsentlig del av konstskapandet. Följande giftfria fingerfärger lämpar sig för bebisar som är minst ett halvt år gamla.

TILLBEHÖR:
En liten burk kokosgrädde
Blåbär, svarta vinbär, sockerfri bärsaft eller livsmedelsfärger
Ett målningsunderlag, till exempel ett stort papper eller en bit papp
Målartejp
Pensel: en silikonborste

Det räcker med en liten mängd målarfärg för babyn. Blanda en tesked med kokosgrädde och mosade bär, en skvätt bärsaft eller några droppar livsmedelsfärg. Du kan laga målarfärg i ett antal olika kulörer.

Det lönar sig att fästa barnets målningsunderlag med målartejp så det hålls på plats antingen på bordet eller på golvet. Ett barn som redan klarar av att sitta kan sitta i barnstolen vid bordet.

Idén med fingerfärger är naturligtvis att måla med fingrarna, men att använda en pensel går också bra. En silkonborste avsedd för livsmedelsbruk är en lämplig pensel för en baby.

Ha det barnsligt roligt när ni målar!