Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

news
Vauvamaanantain taidevinkit: Samettiset sormivärit

Haluamme kannustaa ja tukea teitä kokemaan, taiteilemaan ja leikkimään yhdessä vauvan kanssa. Täältä löydätte helppoja kotona toteutettavia ideoita vauvan ja taaperon kanssa yhdessä taiteiluun. Kaikki taidevinkit löytyvät tästä linkistä KLIK.

SAMETTISET SORMIVÄRIT
Pieni lapsi tutkii maailmaa kokonaisvaltaisesti eri aistejaan hyväksikäyttäen, ja maalien maistelu on usein oleellinen osa taiteiluhetkeä. Nämä myrkyttömät sormivärit sopivat yli puolivuotiaille vauvoille.

TARVIKKEET:
Pieni purkki kookoskermaa
Mustikoita, mustaviinimarjoja, sokerintonta marjamehua tai elintarvikevärejä
Maalausalusta, esim. suuri paperi tai pahvinpala
Maalarinteippiä
Siveltimeksi silikonisuti

Vauvan maalaushetkeä varten riittää pieni määrä maalia. Sekoita lusikallinen kookoskermaa ja soseutettuja marjoja, tilkka marjamehua tai muutama pisara elintarvikeväriä keskenään. Voit valmistaa muutamaa eri väristä maalia.

Lapsen maalausalusta kannattaa kiinnittää maalarinteipillä paikoilleen joko pöytään tai lattiaan. Lapsi, joka osaa jo istua, voi työskennellä syöttötuolissa pöydän ääressä.

Sormivärien ideana on tietysti maalata sormin, mutta myös siveltimien käyttö on sallittua. Vauvalle sopiva sivellin on elintarvikekäyttöön tarkoitettu silikonisuti.

Hauskoja lapsentahtisia maalaushetkiä!