Tänään
11.00-20.00
Tilaa uutiskirje

Hannu Väisänen: 12 kattoa

5.11.2022 - 8.1.2023

Hannu Väisäsen 12 kattoa -näyttely muuttaa Taidehallin tunnelmalliseksi kokonaisinstallaatioksi.

Taidehallin näyttelysalien korkeuksista on laskeutunut kaksitoista kattoa. Veistosmaiset katot muodostavat arvoituksellisen tilan, kuin kylän seiniä vailla. Hannu Väisäsen luoma maailma herättelee katsojan mielikuvitusta – millaisia tarinoita kattojen alle kätkeytyy?

Veistokselliset katot ovat kaikki omanlaisiansa uniikkeine katonharjakoristeineen. Vaikuttava kokonaisuus täydentyy suurikokoisilla maalauksilla, joita Väisänen on työstänyt rikkoutuneen ruukun teemalla. Haljenneet, lohkeilleet tai lysähtäneet ruukut ovat ilmeikkäitä, kuin omia persooniaan. Näyttely muistuttaa myös ihmisen, ihmiselämän hauraudesta, särkyvyydestä, ja kysyy: onko parasta vain ehjä?

Kuvataiteilija, kirjailija Hannu Väisänen on kiinnostunut taiteidenvälisestä vuorovaikutuksesta. Tätä näyttelyä Väisänen on työstänyt monialaisessa työryhmässä, johon kuuluvat keramiikkataiteilija Katja Kotikoski, keraamikko Thierry Gay, hienopuuseppä Yoshimasa Yamada, hienopuuseppä Miisa Hüter, näyttelyarkkitehti Hannele Grönlund, rakenneinsinööri Asko Keronen ja tallinnalainen Valge Kuup Studio. 

Näyttelyä on tukenut Koneen Säätiö.