Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni pe 21.6.–su 23.6. Hyvää juhannusta!
Tilaa uutiskirje

Kaija Aarikka, Iso kukko, 1984. Kuva: Juho Huttunen

Kaija Aarikka

9.9.2023 - 7.1.2024

Puiset pässit, leikkisät purkit ja värikkäät puukorut – Kaija Aarikan suunnittelemat tuotteet kuuluvat suomalaisen muotoilun kodikkaaseen ytimeen. Suunnittelijan monipuolista tuotantoa esittelevä näyttely tarjoilee rakastettujen klassikoiden lisäksi runsaasti löytämisen iloa.

Helsingin Taidehallin täyttävä näyttely on kunnianosoitus Kaijan mittavalle, 60 vuotta kestäneelle muotoilijanuralle.

Kaija Aarikka tunnetaan (1929–2014) erityisesti korujen, koriste-esineiden ja kodin pienesineistön suunnittelijana. Hänen suunnittelunsa on ollut monelle saavutettavissa: puiset tontut, värikkäät peltipurkit ja tilan katseenvangitsijana toimivat kynttilänjalat ovat monesta kodista tuttuja esineitä ja suosittuja keräilyn kohteita. Muotoilijana Kaija oli rohkea ja kokeilunhaluinen, ja hänen laajassa tuotannossaan onkin myös suurelle yleisölle tuntemattomia alueita, kuten jalometallikoruja ja lasiesineitä, jotka tarjoavat löytämisen riemua ja laajentavat yleistä käsitystä hänen elämäntyöstään.

Leikki, värikkyys ja ilo luonnehtivat paitsi Kaijan muotoilua, myös Taidehallin näyttelyä. Näyttely on toteutettu yhdessä Kaija Aarikan perillisten kanssa, ja sen kuraattorina on toiminut Taidehallin näyttelypäällikkö Eeva Holkeri. Näyttelyarkkitehtuurin on suunnitellut Vuoden nuori muotoilija -palkinnolla vuonna 2021 huomioitu Hanna Anonen.

Näyttelyn yhteistyökumppani:
Aarikka Oy

Näyttelyn tapahtumapartnerit:
Habitare Pro

Helsinki Design Week

 


Kaija Aarikka, Iso kukko, 1984. Kuva: Juho Huttunen