Tänään
11.00-18.00
Tilaa uutiskirje

Kaija Aarikka, Iso kukko, 1984. Kuva: Juho Huttunen

Kaija Aarikka

9.9.2023 - 7.1.2024

Puiset pässit, leikkisät purkit ja värikkäät puukorut – Kaija Aarikan suunnittelemat tuotteet kuuluvat suomalaisen muotoilun kodikkaaseen ytimeen. Suunnittelijan monipuolista tuotantoa esittelevä näyttely tarjoilee rakastettujen klassikoiden lisäksi runsaasti löytämisen iloa.

Helsingin Taidehallin täyttävä näyttely on kunnianosoitus Kaijan mittavalle, 60 vuotta kestäneelle muotoilijanuralle.

Kaija Aarikka tunnetaan (1929–2014) erityisesti korujen, koriste-esineiden ja kodin pienesineistön suunnittelijana. Hänen suunnittelunsa on ollut monelle saavutettavissa: puiset tontut, värikkäät peltipurkit ja tilan katseenvangitsijana toimivat kynttilänjalat ovat monesta kodista tuttuja esineitä ja suosittuja keräilyn kohteita. Muotoilijana Kaija oli rohkea ja kokeilunhaluinen, ja hänen laajassa tuotannossaan onkin myös suurelle yleisölle tuntemattomia alueita, kuten jalometallikoruja ja lasiesineitä, jotka tarjoavat löytämisen riemua ja laajentavat yleistä käsitystä hänen elämäntyöstään.

Leikki, värikkyys ja ilo luonnehtivat paitsi Kaijan muotoilua, myös Taidehallin näyttelyä. Näyttely toteutetaan yhdessä Kaija Aarikan perillisten kanssa, ja sen kuraattorina toimii Taidehallin näyttelypäällikkö Eeva Holkeri. Näyttelyarkkitehtuurin suunnittelee Vuoden nuori muotoilija -palkinnolla vuonna 2021 huomioitu Hanna Anonen.

Huom! Poikkeusaukioloajat:
La 23.9. suljemme poikkeuksellisesti jo klo 15.
Ti 26.9. avaamme vasta klo 14.
Pahoittelemme!

 

Näyttelyn yhteistyökumppani:
Aarikka Oy

Näyttelyn tapahtumapartneri:
Habitare Pro

Näyttelyn avajaisviikonloppu on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa

 


Kaija Aarikka, Iso kukko, 1984. Kuva: Juho Huttunen