Tänään
11.00-20.00
Tilaa uutiskirje

Maija Blåfield, valokuvasarjasta Tarinoita tienpientareelta

Maija Blåfield: Tarinoita tienpientareelta

21.1. - 5.3.2023

Maija Blåfieldin teoksissa käydään poikkeuksellisuuden ja arkisuuden välistä vuoropuhelua. Suomen Taideyhdistyksen tuottamassa Tarinoita tienpientareelta -näyttelyssä nähdään taiteilijan tuotantoa 20 vuoden ajalta.

Taiteilija ja elokuvaohjaaja Maija Blåfieldin dokumentaarisissa teoksissa tapahtumat muuttuvat tarinoiksi. Tarinoita tienpientareelta -näyttelyn teoksissa etsitään uusia katsomisen tapoja meitä ympäröivään todellisuuteen, oli kyse sitten kansallismaisemaksi miellettävästä metsästä tai elämästä itsensä maailmanpelastajana näkevän henkilön silmin.

Taiteilijana Maija Blåfield on ennen kaikkea tarinankertoja, jonka teoksissa on aina mukana myös hienovaraista huumoria. Ympäri maailmaa teoksiaan kuvannut Blåfield kääntää kameransa arkisuuden ja poikkeuksellisuuden yllättäviin kohtaamispisteisiin.

Suomen Taideyhdistyksen tuottamassa näyttelyssä nähdään liikkuvan kuvan teoksia, valokuvaa ja tekstiä yhdistävä teossarja sekä piirustuksia. Esillä on teoksia 20 vuoden ajalta.

Maija Blåfield (s. 1973) on monialainen nykytaiteilija ja elokuvaohjaaja. Hänen liikkuvan kuvan teoksensa sijoittuvat kokeellisen elokuvan ja dokumenttielokuvan välimaastoon, jonka lisäksi hän työskentelee muun muassa valokuvan ja kirjoittamisen keinoin. Blåfieldin teosten keskeisiä aiheita ovat todellisuuden monitulkintaisuus, jokapäiväisen elämämme toisin kokeminen ja ihmisen suhde ympäristöönsä. Teoksia on esitetty Suomessa ja ulkomailla taidemuseoissa ja gallerioissa sekä elokuvafestivaaleilla ja televisiossa. Blåfieldille myönnettiin vuonna 2014 mediataiteen valtionpalkinto ja hän oli ehdolla Ars Fennica palkinnon saajaksi vuonna 2017.

 

Katso tästä näyttelyn traileri!

TRAILER | Maija Blåfield Helsingin Taidehallissa 21.1.-5.3.2023 from Maija Blåfield on Vimeo.


Maija Blåfield, valokuvasarjasta Tarinoita tienpientareelta