Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

Paola Suhonen, Poem Portrait of Nina, 2008-2016.

Paola Suhonen: Love on the Road

3.12.2016 - 8.1.2017

Millaiset mahdollisuudet yksilöllä on rakentaa normeista riippumaton, oman näköisensä elämä? Miten rakkaus – sen kaipuu ja etsintä, sen löytäminen tai siitä luopuminen – määrittää meitä ihmisinä?

Paola Suhonen kuvasi kahdeksan vuoden ajan kokeellista dokumenttia Poem Portrait of Nina yhdestä Hollywoodin tunnetuimmasta pornotähdestä, Nina Hartleystä (s. 1959). Runollisista tuokiokuvista ja haastatteluista koostuvassa monikanavaisessa videoteoksessa Hartley nähdään ensimmäistä kertaa taiteilijan linssin läpi.

Suhosen kanssa ystävystynyt Hartley pohtii elokuvallisessa muotokuvassa suhdettaan rakkauteen, seksiin ja elämään ylipäänsä. Teoksessa pääsevät ääneen myös Hartleyn läheiset, kuten hänen buddhalaisena nunnana elänyt äitinsä, joka puhuu ensi kertaa tyttärensä elämänvalinnoista.

Taidehallissa nähdään avajaisviikonloppuna myös Hartleyn esittämä performanssi Kisses, jossa hän jakaa pitkiä suudelmia halukkaille näyttelyvieraille. Suhonen kuvaa suudelmat ja koostaa niistä uuden videoteoksen, joka lisätään näyttelyyn.

Näyttelyssä on lisäksi esillä Suhosen ensimmäinen kokopitkä elokuvateos, 16 mm filmille kuvattu 7 Heaven Love Ways, Nashvillessä kuvattu teossarja Southern Boys, Southern Girls sekä lukuisia valokuvia. Näyttelyn kuraattorina on toiminut Laura Köönikkä.

Pro Finlandia -palkittu Paola Suhonen (s. 1974) on muotisuunnittelija, taiteilija ja elokuvantekijä. Ivana Helsingin perustajana tunnettu Suhonen on valmistunut elokuvaajaksi Los Angelesissa sijaitsevasta American Film Institutesta.

Paola Suhonen, Poem Portrait of Nina, 2008-2016

 

Paola Suhonen, Southern Boys, Southern Girls


Paola Suhonen, Poem Portrait of Nina, 2008-2016