Tänään
Suljettu
Tilaa uutiskirje

Patricia Piccinini, Sanctuary, 2018. ​Silicone, fibreglass, hair, 147 x 61 x 67cm.

Patricia Piccinini

15.8. - 25.10.2020

Patricia Piccininin Valon ja varjon välissä -näyttely avataan elokuussa. Uudet näyttelypäivät ovat 15.8.–25.10.2020.

Australialainen Patricia Piccinini (s. 1965 Sierra Leonessa) tunnetaan ihmisen kaltaisista, antropomorfisista veistoksistaan, joissa luonnollinen ja keinotekoinen, ihmisten ja ympäristöjen sekä katsojan ja taideteoksen väliset suhteet ovat keskeisiä. Piccininin kiehtovissa teoksissa yhdistyvät fantasia ja todellisuus, kuviteltu ja todellinen sekä inhimillinen ja kone, tehden mahdottomaksi erotella mistä yksi alkaa ja toinen loppuu.

Piccininin taiteen keskiössä ovat hedelmällisyys – elämän mahdollisuus –, empatia, yhteys ja ihme: vaikka taiteilijan luomat hahmot eivät ole tavanomaisen kauniita, on niissä rakastettavia ominaisuuksia, jotka herättävät katsojassa tarpeen hoivata ja huolehtia sekä katsoa fyysisten ominaisuuksien ohitse. Piccininin teoksista löytyy myös huumoria, joka vetoaa kaikenikäisiin katsojiin.

Piccinini työskentelee laaja-alaisesti niin maalauksen, videon, äänen ja installaation kuin digitaalisen tulostuksen parissa. Taidehallin näyttelyssä on maailmalla kiertäneiden teosten lisäksi esillä useampi täysin uusi teos, joiden ensiesitys nähdään Helsingissä. Näyttelyn on kuratoinut Anna Mustonen.


Patricia Piccinini, Sanctuary, 2018. ​Silicone, fibreglass, hair, 147 x 61 x 67cm.