Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

Patricia Piccinini, Sanctuary, 2018. ​Silicone, fibreglass, hair, 147 x 61 x 67cm.

Patricia Piccinini

15.8. - 25.10.2020

Australialainen Patricia Piccinini (s. 1965 Sierra Leonessa) tunnetaan ihmisen kaltaisista, antropomorfisista veistoksistaan. Hänen kiehtovissa teoksissaan yhdistyvät fantasia ja todellisuus, kuviteltu ja todellinen sekä inhimillinen ja kone, tehden mahdottomaksi erotella mistä yksi alkaa ja toinen loppuu.

Valon ja varjon välissä -näyttelyn yli 30 teosta muodostavat intensiivisen kokonaisuuden, missä katsoja kohtaa monenlaisia elämänmuotoja, yllättäviä hahmoja ja tarinoita, joissa fakta ja fiktio, tiede ja mytologiat yhdistyvät. Näyttelyn kuraattorina on toiminut Anna Mustonen.

Patricia Piccinini muistuttaa, että meillä on vastuu siitä, mitä luomme. Epätavalliset, hybridimäiset ihmisen ja eläimen välimaastossa liikkuvat otukset vetoavat tunteisiin ja muistuttavat meitä omasta ympäristöstämme, lapsistamme, vanhuksistamme – ja meistä itsestämme. Teoksissa on kyse lämmöstä, rakkaudesta ja uudistumisen mahdollisuudesta. Ne välittävät katsojalle toivoa huolenpidosta, hoivasta ja yhteisöllisyydestä. Piccininin teoksista löytyy myös huumoria, joka vetoaa kaikenikäisiin katsojiin.

Helsingin Taidehallin näyttelyssä on mukana silikoniteoksia, veistoksia ja videoteoksia sekä Patricia Piccininin ja Peter Hennesseyn yhteisteos, Yksin jumalten kanssa -installaatio, joka perustuu kaksikon kirjoittamaan kertomukseen kuvitteellisesta, eristäytyneestä kultista. Teoksen kertojana toimii kultin viimeinen jäljelle jäänyt jäsen, jonka tarina on kuunneltavissa suomeksi ja ruotsiksi Pekka Strangin lukemana.

Haluatko tietää taiteilijasta lisää?
Tällä Louisiana Channelin erinomaisella videolla New Myths of Our Time Patricia Piccinini kertoo itse teoksistaan ja niiden taustoista.

Katso myös videoitu opaskierros näyttelyyn! Kuraattorin kierroksella Anna Mustonen kertoo näyttelyn teemoista. Pidemmällä opastusvideolla oppaamme Leena kertoo etenkin veistoksia Vetelehtijät ja Varjolepakko sekä installaatiota Yksin jumalten kanssa. Kaikki video-opastukset ja erilaiset näyttelyyn liittyvät tehtävät löytyvät täältä.

 

 


Patricia Piccinini, Sanctuary, 2018. ​Silicone, fibreglass, hair, 147 x 61 x 67cm.