Tänään
Suljettu
Tilaa uutiskirje

Patricia Piccinini, Shadowbat, 2019

Patricia Piccinini

6.6. - 30.8.2020

Australialainen Patricia Piccinini (s. 1965 Sierra Leonessa) tunnetaan antropomorfisista veistoksistaan, joissa hän tarkastelee luonnollisen ja keinotekoisen, ihmisten ja niiden ympäristöjen sekä katsojan ja taideteoksen välisiä suhteita – Piccininin hybridinomaiset otukset ovat olemassa ainoastaan suhteessa katsojaansa, joka tuo vuorovaikutukseen omat tunteensa ja ajatuksensa.

Piccinini työskentelee laaja-alaisesti niin maalauksen, videon, äänen ja installaation kuin digitaalisen tulostuksen parissa. Kiehtovissa maailmoissa yhdistyvät fantasia ja todellisuus, kuviteltu ja todellinen sekä inhimillinen ja kone, tehden mahdottomaksi erotella mistä yksi alkaa ja toinen loppuu.

Piccininin taiteen keskiössä ovat hedelmällisyys – elämän mahdollisuus –, empatia, yhteys ja ihme: vaikka taiteilijan luomat hahmot eivät ole tavanomaisen kauniita, nousee niissä esiin rakastettavia ominaisuuksia, jotka herättävät katsojassa tarpeen hoivata ja huolehtia sekä katsoa fyysisten ominaisuuksien ohitse. Piccininin teoksista löytyy huumoria, joka vetoaa kaikenikäisiin katsojiin.

Helsingin Taidehallin tiloihin suunniteltu näyttely muodostuu erilaisista ympäristöistä, kuten immersiivisestä installaatiosta Alone With The Gods. Yhdessä neljän suurikokoisen veistoksen kanssa uusi kaksikanavainen videoteos edustaa koko elinkaaren syntymästä lapsuuteen ja aikuisikään aina vanhaan ikään saakka.