Tänään
Suljettu
Tilaa uutiskirje

Saara Ekström: Läpi aikamyrskyn tyynen silmän

10.6. - 27.8.2023

Saara Ekström käsittelee teoksissaan aikaa, ja sen ravitsevaa ja rapauttavaa vaikutusta muistiin, maisemaan, esineisiin ja arkkitehtuuriin.

Maan kuoren päällä ja sen syvyyksissä avautuu arkaaisia ​​maailmoja, jotka herättävät meissä lumoutunutta hämmennystä sekä ymmärrystä hauraudesta ja aikamme rajallisuudesta: purkautuvia tulivuoria, hiileksi pusertuneita alkumetsiä, kivettyneitä fossiileja sekä luolia, joihin varhainen ihminen on jättänyt merkkinsä.

Teoksissaan Saara Ekström hahmottelee yhteyksiä geologisten tapahtumien, evoluution, kehollisuuden ja alitajunnan välille. Kokonaisuus hakeutuu ajan suuren mysteerin äärelle – syntymän, kuoleman ja jatkuvan muutoksen sykliin.

Uusia teoksia sisältävässä näyttelyssä nähdään veistoksia, valokuvia sekä Taidehallissa ensi-iltansa saava, viiden vuoden aikana filmille kuvattu teos.

Mediataiteen AVEK-palkinnollakin huomioidun, Ars Fennica ja Carnegie Art Award ehdokkaana olleen Saara Ekströmin (s. 1965) teoksia on esitetty Suomessa ja kansainvälisesti 1990-luvulta lähtien. Näyttelyä ovat tukeneet Koneen Säätiö, Svenska Kulturfonden, Taike, Varsinais-Suomen kulttuurirahasto, AVEK, Föreningen Konstsamfundet ja Helena Bruunin rahasto.