Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

Saara Ekström: Läpi aikamyrskyn tyynen silmän

10.6. - 27.8.2023

Saara Ekström käsittelee teoksissaan aikaa, ja sen ravitsevaa ja rapauttavaa vaikutusta muistiin, maisemaan, esineisiin ja arkkitehtuuriin.

Maan kuoren päällä ja sen syvyyksissä avautuu arkaaisia ​​maailmoja, jotka herättävät meissä lumoutunutta hämmennystä sekä ymmärrystä hauraudesta ja aikamme rajallisuudesta: purkautuvia tulivuoria, hiileksi pusertuneita alkumetsiä, kivettyneitä fossiileja sekä luolia, joihin varhainen ihminen on jättänyt merkkinsä.

Teoksissaan Saara Ekström hahmottelee yhteyksiä geologisten tapahtumien, evoluution, kehollisuuden ja alitajunnan välille. Kokonaisuus hakeutuu ajan suuren mysteerin äärelle – syntymän, kuoleman ja jatkuvan muutoksen sykliin.

Taidehallin näyttely koostuu pääosin aivan uusista teoksista ja laajasta teosmateriaalien kirjosta, kuten savi, kivi ja pronssi sekä valokuva ja liikkuva kuva.

Mediataiteen AVEK-palkinnollakin huomioidun, Ars Fennica ja Carnegie Art Award ehdokkaana olleen Saara Ekströmin (s. 1965) teoksia on esitetty Suomessa ja kansainvälisesti 1990-luvulta lähtien. Näyttelyä ovat tukeneet Koneen Säätiö, Svenska Kulturfonden, Taike, Varsinais-Suomen kulttuurirahasto, AVEK, Föreningen Konstsamfundet ja Helena Bruunin rahasto.

Näyttelyssä on luettavissa Taru Elfvingin kirjoitus ”Ajan rakeissa ja laskoksissa”. Sen voit lukea myös tästä linkistä.