Tänään
11.00-20.00
Tilaa uutiskirje

Secundino Hernández

Secundino Hernández

14.4. - 13.5.2018

Secundino Hernándezin teokset leikittelevät pinnalla ja syvyydellä. Kansainvälisessä nosteessa oleva taidemaalari työskentelee maalia pesemällä, raapimalla ja kerrostamalla.

Secundino Hernándezin (s. 1975, Madrid) maalaukset ovat yhdistelmä rakentamista ja rikkomista. Taiteilijan mukaan teokset ovat metaforia sille, miten meidät ihmiset on tehty: olemisemme koostuu katkonaisista hetkistä; sarjasta kaatumisia ja nousemisia, pohtimisia ja syöksähtelyjä.

Persoonallinen, päiväkirjamainen jälki on ristiriitojen sävyttämää. Kontrollin ja yllätyksellisyyden sekä vähäeleisyyden ja runsauden väliset jännitteet seuraavat espanjalaistaiteilijan ilmaisua sarjasta toiseen. Spontaanilta vaikuttavan työskentelytavan taustalla painavat kuitenkin El Grecon, Goyan ja Mirón kaltaisten taiteilijoiden vaikutteet.

Työskennellessään Hernández käyttää siveltimien lisäksi painepesuria sekä itse kehittelemiään työkaluja, kuten maalituubin päässä olevia metallikärkiä tai maalin poistoon suunniteltuja välineitä.

Näyttelyssä nähdään sekä aivan uusia maalauksia sekä teoksia viimeisen viiden vuoden ajalta.

 


Secundino Hernández, Feel at Ease, 2017, acrylic, oil, and alkyd on linen, 241 x 201 cm, private collection. Photo: Joaquin Cortés