Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

Tom of Finland, Untitled, 1980. Graphite on paper. Collection Ulrich Tangermann, Hamburg

Tom of Finland: The Pleasure of Play

7.5. - 7.8.2016

Tom of Finlandin maailmassa jokainen saa olla vapaasti oma itsensä, ja ilo ja nautinto kuuluvat kaikille. Helsingin Taidehallin suurnäyttely esittelee taiteilijan tuotantoa laajemmin kuin koskaan aiemmin.

Mestarillinen piirrosjälki ja ikoniset mieskuvat ovat tehneet Tom of Finlandista yhden Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista taiteilijoista. Hänen rohkeat ja humoristiset kuvansa ovat herättäneet keskustelua seksuaalisesta monimuotoisuudesta, tasa-arvosta ja pornografian ja taiteen suhteesta.

Helsingin Taidehallissa nähtävä The Pleasure of Play on tähän mennessä laajin Tom of Finlandin (Touko Laaksonen, 1920–1991) tuotantoa esittelevä kokonaisuus. Mukana nähdään sekä klassisia piirroksia miehistä nahkatakeissaan että harvemmin esillä olleita teoksia, kuten herkkiä akvarelleja. Esillä on myös taiteilijan kokoamia kuvakollaaseja, jotka näyttävät miten hän tutki aikansa kuvastoa soveltaakseen sitä omissa töissään.

Lähes 200 teoksen kokonaisuus sisältää töitä 1930-luvulta vuoteen 1991. New Yorkin Artists Spacen kokoamaa, siellä kesällä 2015 erinomaisen vastaanoton saanutta näyttelyä on täydennetty taiteilijan henkilöhistoriaa valottavilla teoksilla ja dokumenteilla, kuten varhaisilla maisemamaalauksilla sekä perhealbumeista lainatuilla valokuvilla.

Näyttelyyn liittyvä oheisohjelma päivittyy ajankohtaista-sivulle! Ohjelmassa mm. elävän mallin piirustusta, performanssiopastuksia ja keskustelutilaisuuksia.

 

Tom of Finland, Untitled, 1947. Gouache on paper. Tom of Finland Foundation, Permanent Collection