Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

news
Ismo Dance Company, Anybody’s Architecture: Löyly. Kuva: Sakari Viika.
Ismo Dance Company: Anybody’s Architecture – Some Body

Torstai 6.6. klo 18.30
Perjantai 7.6. klo 18.30
Lauantai 8.6. klo 17.30
Sunnuntai 9.6. klo 17.30

Anybody’s Architecture: Some Body on tanssiteos, joka rakentuu arkkitehtuurin ja tanssitaiteen yhdistämiselle. Teos innoittuu kehojen arkkitehtuurista, sekä ihmisen ja arkkitehtuurin suhteista. Teoksen visuaalisena ja kokemuksellisena lähteenä käytetään kolmen ikonisen arkkitehtuurikohteen muotoja ja olemusta. Arkkitehtuurikohteet ovat Löyly, Temppeliaukion kirkko ja Hvitträsk. Ne muodostavat kiinnostavan historiallisen aikajanan, jossa edetään aivan uusimmasta nykyarkkitehtuurista kohti vuotta 1903. Teos muodostuu arkkitehtuurin, koreografian, pukusuunnittelun ja tanssijantyön saumattomasta ja ennen näkemättömästä yhteistyöstä.

Anybody’s Architecture -teossarjaan sisältyy neljä erillistä soolotanssiteosta ja yksi ryhmäkoreografia. Tämä nyt nähtävä viides osa kokoaa, uudelleen järjestelee ja muokkaa kolmen ensimmäisen osan tanssijoiden kanssa luotujen koreografioiden liikemateriaalit poeettiseksi ja monimuotoiseksi ryhmäkoreografiaksi.

Anybody’s Architecture: Some Body on Ismo Dance Companyn ja Ricardo Fernandes Galleryn yhteistuotanto ja se on kutsuttu Pariisiin Aestival Summer Contemporary Art Festival 2019 -tapahtumaan, jossa ryhmä esiintyy Taidehallin esitysten jälkeisellä viikolla. Festivaalin on kuratoinut Ricardo Fernandes.

Koreografia, konsepti ja ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo
Puvustus: Sami Korhonen
Tanssi: Tanja Illukka, Satu Rekola ja Jaakko Simola
Arkkitehtuuriasiantuntija: Simon le Roux

Esityksiin on vapaa pääsy.

Esitystä ovat tukeneet:
Taiteen edistämiskeskus
Valtion esittävien taiteiden toimikunta

Ismo Dance Company