Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni pe 21.6.–su 23.6. Hyvää juhannusta!
Tilaa uutiskirje

news
Lasten taidetehtävä: Ihmeellinen maailma

Tutustu Patricia Piccininin Valon ja Varjon välissä -näyttelyyn Taidehallin taidetehtävien parissa! Tehtävät on suunnattu lapsille mutta ne soveltuvat myös varttuneemmille taiteen ystäville. Taidetehtävät ovat osa verkossa lapsille julkaistavaa opastusta ja ne syventävät oman taiteellisen työskentelyn kautta teosten tulkintaa ja näyttelykokemusta.

TEHTÄVÄ: Ihmeellinen maailma

Taidehallissa esillä oleva Patricia Piccininin ja Peter Hennesseyn yhteistaideteos Yksin Jumalten kanssa esittelee meille Ison kaverin, joka on yhdessä Puutarhuri- tyttären kanssa kirjaimellisesti synnyttänyt maailman, joka koostuu ihmeellisistä asioista. Taidehallissa on esillä se, mitä tuosta maailmasta on jäljellä. Millaisia asioita löydät kuvasta?

Jos tulet Taidehalliin tai katsot virtuaaliopastuksen, voit tavata kuvanveistosalissa myös itse Ison kaverin. Iso kaveri löytyy seinältä peilin palasten päältä. Näymme Ison kaverin takana olevista peileistä! Patricia Piccininille onkin tärkeää, että katsojina tulemme osaksi hänen teoksiaan. Aina kun katselemme taidetta teemme siitä omia tulkintojamme. Mikään tulkinta ei ole väärä!

TEE NÄIN:
Millaisia asioita näet nyt ympärilläsi? Piirrä ja väritä paperille ympäristösi uudenlaisena ihmeellisenä maailmana. Pystyt Ison kaverin tavoin synnyttämään ympärillesi kaikkea uutta ihmeellistä ja ilahduttavaa! Sellaista, jossa yhdistyvät ympärilläsi olevien asioiden piirteet. Miltä näyttäisi esimerkiksi tuoli, jolla olisi vanhempasi halailevat kädet? Entä jääkaappi, josta tunkeutuisi ulos sulamattomia jäätelöpalleroita? Entä pulpettisi, jonka raoista valuisivat jalkojasi vilvoittavat vesiputoukset? Lemmikkisi, jonka turkin paikalla olisikin porkkanamaa?

KAIKKI TEHTÄVÄT JA VIDEO-OPASTUKSEN LÖYDÄT TÄÄLTÄ, klik klik!