Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

news
Lasten taidetehtävä: Luontoa suojelemassa

Tutustu Patricia Piccininin Valon ja Varjon välissä -näyttelyyn Taidehallin taidetehtävien parissa! Tehtävät on suunnattu lapsille mutta ne soveltuvat myös varttuneemmille taiteen ystäville. Taidetehtävät ovat osa verkossa lapsille julkaistavaa opastusta ja ne syventävät oman taiteellisen työskentelyn kautta teosten tulkintaa ja näyttelykokemusta.

TEHTÄVÄ: Luontoa suojelemassa

Patricia Piccinini käsittelee usein teoksissaan ihmisen suhdetta luontoon. Monissa hänen teoksissaan esiintyvät eläinlajit, jotka ovat katoamassa kokonaan ihmisen toimesta. Jos vierailet Taidehallissa, voit nähdä useamman tällaisen eläinlajin edustajan.

TeoksessaTaimi isähahmo kannattelee puun juurakkoa muistuttavaa lapsihahmoa olkapäillään. Meidän tulisi kohdella luontoa, kuten meistä huolehtivat ja meitä rakastavat aikuiset kohtelevat meitä – aivan kuten näkemämme isähahmo kannattelee Taimea ja tukee tämän kasvua.

TEE NÄIN:
Valokuvaa itsesi kannattelemassa, koskettamassa tai katsomassa asiaa tai näkymää luonnossa, jota sinä haluat suojella ja jonka sinä haluat säilyvän muuttumattomana. Muista pyytää apua, jos itsesi valokuvaaminen ei meinaa onnistua. Voit myös lavastaa kuvan. Esimerkiksi kävyistä ja oksista rakennat kätevästi eläimen! Kännykkäkamera toimii mainiosti kuvaamisen välineenä.
Jaa valokuvasi ystävillesi ja haasta heidät tekemään samoin. Kokoontukaa ja keskustelkaa valokuvistanne. Millaisia asioita voisitte tehdä, jotta onnistuisitte suojelemaan valitsemianne kohteita? Tulostakaa valokuvanne ja rakentakaa yhdessä pieni valokuvanäyttely. Kutsukaa näyttelyyn vieraita!

KAIKKI TEHTÄVÄT JA VIDEO-OPASTUKSEN LÖYDÄT TÄÄLTÄ, klik klik!