Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

news
Luovan kirjoittamisen työpajat 3.10. ja 10.10.

Tule kirjoittamaan Patricia Piccininin ”Valon ja varjon välissä” -näyttelyn inspiroimana!

Patricia Piccininin ”Valon ja varjon välissä” -näyttelyn ympärille rakentuva luovan kirjoittamisen kaksipäiväinen työpaja tarjoaa tilaisuuden käsitellä näyttelyn teemoja omaehtoisesti ja kollektiivisesti feminismin perspektiivistä ja sanataiteen keinoin. Työpajassa tutkitaan matalan kynnyksen kirjoitusharjoitusten välityksellä osallistujien tulkintoja näyttelyn teoksista sekä kunkin yksilöllistä suhdetta kehollisuuteen, kauneuskäsityksiin sekä kehoon liittyviin rajanvetoihin.

Työpaja koostuu kahdesta etätapaamisesta, jotka toteutetaan Zoom-alustalla. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Taidehallin Holvi-kaupassa tämän linkin kautta ilmoittaumisjärjestyksessä. Kurssille mahtuu 12 osallistujaa. Ilmoittautuneille lähetetään erillinen sähköposti, jossa kerrotaan mahdollisia lisätietoja sekä osallistumislinkki Zoom-tapaamisiin. Osallistuminen ei vaadi minkäänlaista ennakko-osaamista tai tietämystä kuvataiteesta, luovasta kirjoittamisesta tai feminismistä.

Opetuskieli on suomi.

Työpajan ohjaa sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja Jenni Hurmerinta (www.sanattu.fi).

ENNEN KURSSIA
Käy ennen kurssin alkua tutustumassa itsenäisesti Piccininin näyttelyyn. Ota mukaasi muistiinpanovälineet ja kirjoita ylös kaikenlaiset ajatukset ja huomiot, joita mieleesi eri teosten kohdalla ja yleisen kokonaisuuden puitteissa herää. Huomioittesi ei tarvitse olla mitenkään akateemisia, tieteellisiä tai edes järkeviä – pääasia on, että kirjoitat aistimuksiasi ja havaintojasi ylös. Voit halutessasi myös ottaa sinua puhuttelevista teoksista valokuvia vaikka kännykkäkamerallasi. Huomioithan ystävällisesti Taidehallin verkkosivuilla ”Ohjeet turvalliseen vierailuun” etukäteen.

Voit myös tutustua näyttelyyn verkossa. Olemme julkaisseet video-opastuksia näyttelyyn sekä kurssin ohjaajan Jenni Hurmerinnan laatimia itsenäisiä kirjoitusharjoituksia kurssin teemaan liittyen. Zoom-kurssipäivillä toteutetaan kuitenkin eri harjoituksia, ja verkkosivuilla julkaistut kirjoitustehtävät ovat täysin vapaavalintaisia.

KURSSIPÄIVINÄ
Työpajat pidetään 3.10. ja 10.10. klo 12–16. Varaa itsellesi mukava tila, missä syventyä kirjoittamaan. Koita pitää huoli siitä, että sinulla on mahdollisimman hyvä verkkoyhteys, omaa rauhaa ja tilaa sekä kirjoitusvälineet lähistöllä (mieluiten kyniä ja paperia).

Tekniikasta
Testaa laitteesi verkkoyhteys ennen kurssin alkua. Varmista myös, että laitteesi kamera, äänentoisto ja mikrofoni toimivat. Liity tapaamiseen tietokoneellasi, jos mahdollista. Tabletti ja älypuhelin ovat myös mahdollisia, mutta suurempi näyttö helpottaa osallistumistasi. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään erillinen sähköposti, jossa käydään läpi Zoom-ohjeet ja josta löydät linkin tapaamiseen.

Työpaja on maksuton.
Kurssiin liittyvän näyttelykäynnin hinnat ovat 14 € / 8 €, alle 18v vapaa pääsy, Museokortti käy.

Ilmoittaudu tästä

Lisätiedot: tuottaja@taidehalli.fi