Tänään
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

news
Kuva: Patrik Rastenberger
Queer-opastukset

Lauantai 24.8. klo 15
Lauantai 26.10. klo 15 (PERUTTU sairastapauksen vuoksi)
Lauantai 2.11. klo 15
Lauantai 9.11. klo 15

Tervetuloa luomaan vino katse Ugo Rondinonen sukupuolilla ja identiteeteillä leikittelevään, sateenkaaren sävyissä hehkuvaan näyttelyyn. Queer-katse pyrkii haastamaan normeja ja esittämään uusia mahdollisuuksia niiden tilalle. Taidehallin queer-opastuksissa pohditaan sukupuoli-, hetero-, valkoisuus-, vammattomuus-, laihuus-, nuoruus- ja ihmiskeskeisyys -normeja sekä haastetaan niihin olennaisesti kytkeytyvää valtaa.

Laaja-alaisesti nykytaiteen kentällä toimivan Ugo Rondinonen teoksissa yhdistyvät käsitetaiteen ja pop-taiteen elementit sekä taiteilijan kiinnostus arkisiin asioihin, johon usein liittyy eksistentiaalinen, pohdiskeleva ulottuvuus. Taiteilija avaa syvällisiä käsitteitä tunteen ja psyyken tasoilla jokapäiväisten elementtien keinoin.

Oppaana toimii Karoliina Arola, joka on koulutukseltaan filosofian maisteri ja toiminut oppaana useissa Helsingin taidemuseoissa vuodesta 2006 saakka. Hän on tehnyt viime vuosina queer- sekä feministisiä kierroksia Taidekoti Kirpilään ja Ateneumiin, sekä museoiden omiin kokoelmiin että niiden vaihtuviin näyttelyihin.

Mitä queer tarkoittaa? Lue lisää.

Sisältyy näyttelylipun hintaan: 12 € / 8 € / Museokortti