Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni pe 21.6.–su 23.6. Hyvää juhannusta!
Tilaa uutiskirje

news
Ruumiillisia mietteitä

Ruumiillisia mietteitä – kehollisia tulkintoja Tarja Pitkänen-Walterin teoksiin

Kolmena helmikuisena iltana koreografit Sara Grotenfelt, Eeva Juutinen ja Iina Taijonlahti jakavat näyttelykävijöiden kanssa erilaisia esityksellisiä ja moniaistillisia tapoja olla Tarja Pitkänen-Walterin maalausten äärellä. Kunkin esityksen kesto on noin 20 min.

Esityksiin on ennakkovaraus. Paikat varataan tämän sivun alaosasta.
Tapahtuma järjestetään sillä hetkellä voimassaolevien koronarajoitusten mukaisesti. Teoksessa on alastomuutta.

Esitysten ajat:
pe 18.2. klo 18.30
la 19.2. klo 17.30
su 20.2. klo 17.30
Esitysten kokonaiskesto noin 60 min
Esitykset sisältyvät näyttelylipun hintaan 14 € / 8 € / Museokortti

Sara Grotenfelt: Onion
Esitys on preludi, jossa paljastuu näyttelyn teoksista kumpuavien mielleyhtymien kerroksia ja niistä sommiteltuja affektiivisia kuvia.

Sara Grotenfelt on esiintyjä ja koreografi, joka tällä hetkellä työskentelee affektiivisten kuvien, esineiden ja liikkeiden merkitystasojen, sekä toiston parissa. Hän on opiskellut tanssia ja koreografiaa Kööpenhaminan DASPA:ssa ja viimeistelee parhaillaan koreografian maisteritutkintoaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Saran viimeaikaisia töitä ovat olleet videoteos Magic Show, esiintyjänä toimiminen W A U H A U S-kollektiiivin teoksessa Suurenmoinen Sotku sekä taiteellinen opinnäyte Huldra.

Eeva Juutinen: Kieli kasvaa ulos silmistä
Teos tutkii intiimiyttä, mielikuvituksellisuutta ja affektiivisuutta suhteessa Tarjan teoksiin muun muassa pintojen, kerrosten, painon, katseen ja runollisuuden kautta.

Eeva Juutinen on koreografi ja esiintyjä, joka on opiskellut tanssia ja koreografiaa Englannissa, Belgiassa ja Suomessa. Hänen viimeisin teoksensa on olO, jonka ensi-ilta oli elokuussa 2021. Hän suunnittelee ja tekee erilaisia projekteja erilaisten työryhmien kanssa. Viime syksyn aikana hän on työstänyt Belgiassa sooloteosta. Hän käyttää kirjoittamista ja hengitystä koreografisina työkaluinaan liike praktiikan ohella sekä tutkii usein kehon ja ympäristön välisiä suhteita. Erilaisuus, intiimiys, affekti ja intensiteetti ovat hänen kiinnostuksen kohteitaan. https://eeevaj.wixsite.com/mysite

Iina Taijonlahti: Navigating in the Frame
Teoksessa taideteokset ja ihminen asettuvat rinnan ja muodostavat vaihtuvia sommitelmia, joissa tutkitaan kasautuvia vaikutuksia ja asioiden ketjuuntumisia.

Koreografi Iina Taijonlahti työskentelee laajasti tanssi-, esitys- ja installaatiotaiteen kentillä. Hän tutkii teknologian, ihmisyyden ja ruumiillisuuden suhteita posthumanismin aikakaudella. Iina on valmistunut maisteriksi Teatterikorkeakoulun koreografian sekä Turun Taideakatemian Taiteen uudet kontekstit- koulutusohjelmista. Hän kuuluu myös taiteilijoista, muotoilijoista ja teknologian ammattilaisista koostuvaan Ekho Collectiveen. https://www.iinataijonlahti.com

 

Kuva: Eeva Juutinen